Jag har en plan. Tajmat och klart in i minsta detalj!

Nu är det dags. Jag vet att jag sagt det ett par gånger nu, men så har vi flyttat igen och det är verkligen mentalt utmattande. Det är asjobbigt att flytta och det mentala kommer inte riktigt ikapp förrän senare. Jag kanske faktiskt skriver mer så småningom om hur det är att vara mentalt utmattad, något jag aldrig kunnat ana skulle hända mig, men idag blir det en kort sammanfattning av hela röran.

Som flera av er vet så fick mina föräldrar stroke 2015 och jag blev både vårdansvarig samt ansvarig för försäljningen av deras lägenhet. I ett halvår kämpade jag med sjukhus, korttidsboenden, försäljning av lägenhet med allt vad det innebär, biståndshandläggare, anhörigmöten, vårdmöten, ansökan till äldreboende osv. Det här innebar resor från Åland till Sverige nästan varje helg i ett halvår och telefonmöten på vardagar med olika instanser. Samtidigt jobbade jag heltid och hade min familj att ta hand om. Några dagar efter att allt gått i lås med försäljning ( packande, städ, flytt ) och mina föräldrar var tryggt installerade på äldreboende klappade jag ihop totalt. Inte så konstigt.

Mitt i min hjärndimma ( 2016 ) fick jag för mig att vi skulle flytta också. Och flytten hade säkert blivit kanonbra om vi inte råkat ut för fel grannar. Vi bodde där i ganska exakt ett år tills det inte gick längre. Situationen mellan oss och grannarna blev allt sämre och allt eskalerade i samband med vårt valpköp. För vår sinnesros skull och för Dobbys säkerhet såg vi ingen annan utväg än att sälja lägenheten och flytta igen. Situationen kändes så akut att vi löste allt detta under 48 timmar. På den tiden hann vi söka boende, titta på alternativ och skriva på kontrakt ( 2017 ). Hyres den här gången. Och nu skulle vi minsann inte flytta på minst tio år. Tills hyresbolaget omstrukturerades och deras långsiktiga planering inte blev långsiktig längre. Då hade vi bott där ett år.

Så förra sommaren började vi leta nytt boende igen ( vi skaffade även en till valp, Gizmo ) , och det visade sig att vårt drömhus var till salu. Första gången vi såg huset var 2011 och vi blev förälskade direkt. Då sade både jag och maken att en dag, en dag ska vi ha det där huset! Därefter åkte vi förbi huset varje dag i flera år på väg till dagis och jobb och det var oräkneliga gånger vi suckade längtansfullt när vi passerade. Så vi slog såklart till och som tur var accepterade säljarna vårt bud. Sedan i september 2018 har vi bott i vårt drömhus. Lyckliga men utmattade.

Sakta men säkert har även lusten att läsa böcker kommit tillbaka. Lusten att få berätta om böcker jag läser, böcker jag vill läsa och filmer jag sett. Sakta men säkert har även min, sedan 2015, konstanta hjärntrötthet gett med sig. Flyttandet är slut och det känns verkligen ända in i själen att vi har kommit hem.

Så nu kör jag igång igen och den här gången har jag faktiskt en plan! Jag har aldrig haft en plan i hela mitt liv så det känns mycket märkligt. Jag har strukturerat upp det och till och med gjort ett slags schema! Men jag är säker på att det håller, så nu kör jag.

Och ja, återigen har jag bytt utseende på bloggen, men jag behövde komma tillbaka till mig själv. Så jag har samma bild som i början eftersom den känns mest som Bokhuset. Bloggen handlar ändå mest om fantastik så varför försöka vara något jag inte är? I början var bloggen dessutom svart, något jag funderade på även nu, men jag behöver lite ljus också så det blir lite gammelnytt av det hela.

Vi ses!

Annons

11 reaktioner på ”Jag har en plan. Tajmat och klart in i minsta detalj!

 1. Härligt att ha dig tillbaka. Den där hjärntröttheten, alltså. Och att vara klämd mellan generationer. Jag har haft tur och än så länge sluppit det, men beundrar alla som orkar. Så glad att ni tog hem drömhuset till slut. ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det ska bli så himla roligt. Ja det var ju en jäkla otur att båda mina föräldrar skulle drabbas, men det är sånt som händer. Oturen med grannarna ledde oss ju till drömhuset ( på snåriga vägar förvisso ), så det finns en mening med det mesta. Nu känns det ändå ok alltihop och det är så himla skönt att kunna plöja böcker igen, du anar inte! Och just nu håller jag ju på med Six of crows och jag kan bara konstatera att jag uppenbarligen försökte läsa den vid fel tidpunkt. Jag tokälskar den! Gråter en skvätt, skrattar lite och gråter en skvätt till. Har ca 200 sidor kvar som jag plöjer imorgon. 🙂

   Gilla

 2. Välkommen tillbaka! Jag har saknat dig, det har varit ett stort hål i just den genren när det gäller bloggläsning 🙂 Ta det nu lugnt och ta inte ut dig, jag vill gärna ha kvar dina inlägg i min blogglista. Väldigt länge. Schema och rutiner är underskattat 😉

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad jättefint skrivet av dig! Jag har faktiskt läst två King-böcker, Outsidern och Törnrosor, som kommer upp snart. Hade fortfarande sånt sug efter mer Stephen King när jag läst klart Törnrosor så jag plöjde Outsidern direkt efter. För bara ett halvår sedan kunde jag inte göra det. Då hade bara ena boken tagit evigheter att läsa med många pauser emellan, så det känns verkligen som jag fått tillbaka en stor del av mig själv. 🙂 Ska bli kul att se vad du tycker om dem så småningom.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s