The Haunting of Hill House – Netflix

Jag låg sjuk i en släng av pest hela förra veckan och tiden ägnades åt de två bästa sakerna man kan göra när man är riktigt sjuk. Jag spelade massor av Candy crush friends  ( ni har väl inte missat det kommit en ny variant av Candy crush?) och jag bingeade nya Netflixserien The Haunting of Hill House. 

Som ni hör på namnet är det skräck och omdömena har varierat mellan allt från flopp till topp. Serien baserar sig på en bok och har man läst den faller tydligen serien platt i jämförelse. Jag har dock inte gjort det, så det var rätt förutsättningslöst jag började titta. Och jag gillar!

En trasig familj i nutid lever i förnekelse om vad som verkligen hände i Hill House för så många sedan, trots att samtliga familjemedlemmar lider av traumatiska minnen. När en av dem dör i vad som verkar vara självmord kommer allt upp till ytan igen och tvingar dem att konfronteras med det förflutna. Vad var det egentligen som hände i Hill house för så många år sedan, och varför verkar samma sak hända igen?

Härlig hederlig gammal spökskräck för oss som inte är överförtjusta i blod och gore. Samtidigt får vi följa familjemedlemmarna i deras relation till varandra som är färgad av missbruk, lögner och svek. Lite långsam blir den i mitten, när alla under en begravning samlas i en slags uppgörelse i stil med Jonathan Troppers bok Sju jävligt långa dagar. Den sorten där alla är i samma rum och ältar gamla oförätter medan de vankar av och an under ett jäkligt långt dygn. Men bortsett från det gillar jag det här. Mörkt, spännande och jumpscares som inte känns helt klichée. Dessutom dyker det naturligtvis upp överraskande twister i slutet.

Skådespelarna är alla bra och övertygande i sina roller. Det enda misstaget är att de är för lika varandra utseendemässigt, så det tar ett tag att få ordning på vem som är vem.

En av de bättre satsningarna på skräck senaste tiden där jag inte blir besviken halvvägs in i serien. Rekommenderas.

 

Annons

7 reaktioner på ”The Haunting of Hill House – Netflix

 1. Verkligen tokgillar den här serien. Och om det finns en bok, OMG! Måste ha den. Kanske… jag vet inte. Jag blir så rädd när jag läser. Mycket räddare än när jag tittar.

  För övrigt, ser att du har nytt utseende på bloggen! FINT!!!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, tycker serien var väldigt fin också med karaktärer jag verkligen kom att bry mig om. Välgjort.
   Tusen tack! Lite nystart kräver nytt även utseendemässigt. Kanske blir ett till byte dock, trots mobilanpassad sida blir det inte alltid helt bra i det formatet. Men vi får se. 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Jamen eller hur! Länge sen jag blev så engagerad i karaktärer i en serie. Och musiken! Och stämningen! Gillar att det inte är aå mycket jump scares. För det tycker jag är så billigt ibland, även om det är kul. Men här blir jag rädd på ett annat sätt, jag vet aldrig när jag ska bli rädd. Kröp i kroppen på mig. haha

    Aah okej, spännande! Alltid lurigt med responsiva sidor. Blir kul att se slut-slutresultatet 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s