Jag orkade inte med Ödets timme.

Det blev verkligen en mjukstart, men det här med att flytta tär på en. Det är så himla mycket som ska göras när man flyttar och vi har fortfarande flyttstädningen kvar på gamla stället. Men det tar sig och snart kan vi bara landa och njuta.

En bok jag inte landade i var den någorlunda efterlängtade Ödets timme av Veronica Roth, fortsättningen på Dödens märken. Jag gillade visserligen Dödens märken men det var först på slutet. Tyvärr var fortsättningen inte lika fängslande. Karaktärerna är säkert intressanta, men det drunkar liksom i allt annat som också berättas, något som blev extra tydligt i den här boken. Dessutom kör Roth fullt ut på hela konceptet med brist på kommunikation och missförstånd mellan Cyra och Akos, vilket irriterar mig enormt.

Hela sommaren har jag försökt läsa klart, men jag har fastnat någonstans på mitten. Jag är alltså i slutet av duologin och trots twisten vi får ( rätt förutsägbar dock ) har intresset  inte ökat, så nu har jag gett upp. Väldigt tråkigt eftersom boken bjuder på en del normbrytande både vad gäller etnicitet, sexualitet och sex. Typisk YA ändå så det är nog många som uppskattar den trots att jag själv gett upp.

 

Annons

2 reaktioner på ”Jag orkade inte med Ödets timme.

  1. Aldrig fastnat för Roth, tycker hon är så överskattad. Kommer ihåg att jag tragglade mig igenom Divergent och Insurgent. Har inte ens orkat läsa Allegiant. Känner mig inte ens nyfiken på de nyare hon skrivit. Ännu mindre nu haha
    Ps. Kul att du är tillbaka!!!!! Och grattis till valp OCH drömhus!! Längtar tills jag hittar mitt drömhus!

    Gillad av 1 person

    1. Åh tusen tack. Vi har två veckor kvar i gamla huset som kommer gå åt till sista plocket och flyttstädning, men efter det räknar jag med att vara helt tillbaka. 🙂 Jag gillade Divergent jättemycket, men fortsättningen höll inte måttet tyvärr.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s