Bokhandeln på Riverside Drive

Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Bokhandeln på Riverside Drive är skriven av Frida Skybäck.

Böcker som handlar om böcker är ganska oemotståndligt. Så även om jag inte kastade mig över den här när den kom, har den legat och surrat i bakhuvudet och pockat på att bli läst. Och det är verkligen en mysig bok i äkta feelgood-anda.

Trots att det finns ett flertal böcker inom samma tema, tycker jag Frida Skybäck lyckas bra med att göra konceptet till sitt eget. Charlotte till exempel har knappt läst en bok i vuxen ålder och kan därmed ingenting om litteratur. Desto mer kan hennes nya kollegor. Vilket är tur för oss eftersom vi får både gamla klassiker som Stolthet och fördom, men även nyare och yngre litteratur i form av Harry Potter och Percy Jackson. För att nämna några exempel. Karaktärerna är inte de vanliga stereotypiska och bokhandeln ligger i London istället för i en liten landsortsby. Ändå finns den där varma och mysiga känslan med hela vägen, även när det blir jobbigt. För det är långt ifrån bara solsken och rosor, utan stundtals ganska mörkt mitt i det fina.

I bakgrunden finns även mysteriet om varför just Charlotte fick ärva bokhandeln, så vi får nutid varvat med dåtid och Skybäck lyckas bra med balansen. Jag hade dock helt missat att det här är första boken i en serie och blev ordentligt överraskad när texten fortsatte efter det jag trodde var slutet. Vilket är bra, för jag vill gärna ha mer av den här lockande berättelsen.

Om du gillar böcker om böcker rekommenderar jag verkligen Bokhandeln på Riverside Drive. Speciellt om du dessutom råkar gilla Harry Potter …

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Andra som skrivit om boken är Vargnatts bokhylla, Jag och mina böcker och Tinaeh.

Annons

2 reaktioner på ”Bokhandeln på Riverside Drive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s