Tre dagars litteraturhäng med härliga människor

Tre dagars intensiv samvaro har det varit. Otroligt härligt.

Jag uppskattar verkligen Åcon. Att få lyssna på och prata med andra där alla har samma intresse som en själv är mycket värt. Man väljer själv vilka paneler man vill gå på, så mellan varven blev jag sittande på uteterrassen medan människor kom och gick i de konstant pågående samtalen. På lördag klockan 19 tog det dock stopp. På en sekund gick jag ner i totalt off-läge och avslutade den här trevliga samvaron för att åka hem och njuta av Eurovision med barnen istället.

Men före det hann jag göra en intervju med finlandssvenske Bjarne Ismark, som bestämde sig för att börja skriva science fiction-böcker efter att han gått i pension. Hittills har han gett ut två böcker på eget förlag och en tredje är på väg. Jag tycker det är så otroligt häftigt att våga ta tag i sin dröm oavsett vilken ålder man än råkar vara i, så vi pratade lite om varför, hur och vad. Jag återkommer med det så småningom.

Jag kommer också skriva mer om Emma Newman lite längre fram ( min nya idol, vilken fantastisk människa ), när jag läst hennes böcker. Hon är aktuell med en science fiction-trilogi där man kan läsa böckerna i vilken ordning man vill. Hur häftigt är inte det?!

  

Det senaste jag läste var dock varken i kategorin fantasy eller scifi, utan handlar om böcker. Böcker som handlar om böcker är ibland oemotståndligt. Den berättar jag mer om imorgon.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s