Den sista mrs Parrish

Amber Patterson är en oansenlig kvinna, och hon är trött på att ingen lägger märke till henne. Ibland fantiserar hon om att vara som Daphne Parrish, hennes raka motsats. Daphne är inte bara blond, blåögd och vacker. Hon har pengar och makt, och alla vet vem hon är eftersom hon är gift med fastighetsmogulen Jackson Parrish. Det Daphne inte vet är att Amber har en plan. Hon ska bli den nästa mrs Parrish. Genom att spela på Daphnes medkänsla och omtanke börjar hon nästla sig in i familjen. Snart har de blivit nära vänner och förtrogna, och Amber kommer allt närmare Jackson. Men det finns mörka hemligheter i det förflutna som kan förändra allt …

Den sista mrs Parrish är skriven av Liv Constantine.

Ibland går jag utanför min comfort zone och återgår till forna tiders allätar-läsning. Och efteråt förstår jag aldrig varför, för jag blir konstant så besviken över hur illa skrivna dessa böcker är. Jag är inte imponerad.

Boken är lättläst så den slukas lätt i en sittning för den som ägnar sig åt sådant. Lite trevligt blir det emellanåt med all lyx och flärd, men plotten är totalt förutsägbar och författaren ägnar mesta tiden åt att skriva oss på näsan.

Här har vi alltså Amber. En kvinna som vill ha allt, lyx, rikedom och en plats i societeten, och enda sättet att få detta är tydligen att skaffa en superrik man. Tyvärr är den hon siktar in sig på upptagen, så hon ägnar väldigt lång tid åt att kartlägga frun för att istället nästla sig in den vägen. Amber blir alltså vän med Daphne efter mycket planering och manipulerande. Och om vi inte fattar redan här att Amber är en elak jäkel, så förtydligar författaren det så pass att hela boken blir totalt löjeväckande.

Vid första lunchdejten med Daphne sitter Amber och gäspar inombords eftersom Daphne är så otroligt, fruktansvärt tråkig. Så att vi verkligen ska fatta att Amber bara låtsas gilla Daphne. Och om vi ändå inte fattar så fortsätter det i samma stil, för säkerhets skull liksom. Amber hånskrattar inombords, måste trycka tillbaka gäspningar konstant, svär i tysthet över hur tråkiga och hemska barnen är och hur fult hem Daphne har. Men risken finns ju faktiskt att vi läsare fortfarande inte har fattat hur hemsk Amber är, så författaren ger inte upp.  Hon låter Amber hånskratta varje gång hon lyckas göra något elakt, ler elakt i mjugg och fortsätter kväva sina gäspningar i jakten på Daphnes man. Hela boken igenom.

Och sedan finns det en twist också. Och när den väl uppenbarar sig ( men eftersom författaren är övertydlig även här så är det inte direkt någon överraskning när ”twisten” kommer ) så förklarar författaren sedan steg för steg hur allt gått till. Ifall vi inte fattat det genom alla hundratals övertydliga hintar vi fått.

Så nej, jag är verkligen inte imponerad och förstår som vanligt inte hur en sådan här bok lyckats bli så hypad.

Boken hittar du på Adlibris, Bokus och CDON.

Annons

En reaktion på ”Den sista mrs Parrish

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s