Ett steg åt sidan av Hans Olsson

Att färdas mellan dimensioner är lika enkelt som att ta ett steg åt sidan. Men något har gått fel och människor försvinner spårlöst, trots att de följer tidtabeller och kartlagda rutter. Liio är en av de saknade. Finns hon där ute på någon okänd plats, eller är hon för evigt förlorad?

Jag blev ju omåttligt förtjust i Hans Olssons bidrag till antologin Bortom Portalen 2, så jag letade rätt på den här fina pärlan.
Jag tycker om noveller även om de sällan når till samma höjder som romaner gör, av naturliga skäl. Man får snarare en aptitretare än en hel måltid. Men ibland händer det, för den här novellen är nog faktiskt hela enchiladan.
Vi får hela bakgrunden till hur man upptäckte att det faktiskt fanns andra dimensioner. Vi får veta hur det gick till när människan lärde sig hoppa mellan dessa, vilka dess nack- och fördelar var, och vi får också veta hur allting började gå fel.
Någon önskade att novellen skulle komma som hel bok och det är klart, jag hade naturligtvis också gärna läst den. Men det behövs inte. Hela berättelsen finns här, och den är allt jag kunde önska mig. Spännande, nördig och scienceig utan att vara obegriplig.
Novellen finns som e-bok hos Nextory samt hos Adlibris och Bokus.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s