#teamDanius

Det är verkligen helt ofattbart. Att det ändå, trots allt, blev en kvinna som fick ta skulden för åratals svineri från gubbväldet i Svenska Akademien. Att en kvinna fick ta skulden för vad alla de tidigare ständiga ( manliga ) sekreterarna medvetet blundat för och låtit fortgå.

Att Svenska Akademiens visade sig förkroppsliga allt det kvinnorna som vrålat #metoo pekat på. Som Sofia Mirjamsdotter så vältaligt skrev igår,

Det är detta #metoo handlar om. Om män med makt och som missbrukar den. Om män som ropar ”inte alla män” men som inte lyfter ett finger när deras vänner begår övergrepp. Som faktiskt till och med försvarar vännen eftersom ”han är en bra kille”. 

Svenska Akademien är rutten och måste göras om från grunden. Jag tänkte att den enda räddningen torde vara Kungen, men läser i tidningen idag att det verkar vara samtalet med just Kungen som föranlett det här. Vilket gör det hela ännu mer obegripligt. Är det här Svenska Akademiens död?

#TeamDanius #TeamGittan

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s