Vårläsning på veckans topplista – Efterlängtat, påbörjat och märkligt.

Johannas Deckarhörna har veckans topplista som den här gången handlar om vårläsning. De böcker jag läser har normalt inte omslag som får en att tänka på våren, men jag har lyckats hitta några efterlängtade pärlor som med lite god vilja kan påminna om vårfärger. Dessa är i alla fall några kommande böcker hos mig.

 

Ann Leckies science fiction-trilogi som vunnit flertalet priser har jag längtat länge efter. Jag tycker visserligen att omslagen är sjukt konstiga, men har hört så mycket bra om den här serien att den står på tur.

På en avlägsen isplanet gör soldaten Breq något som kommer att få väldiga efterverkningar.
   Breq är inte riktigt den hon utger sig för att vara. För många år sedan hette hon Justice of Toren och var ett rymdskepp vars AI kopplade samman tusentals omedvetna soldatkroppar i den rachska militären. Hon blev förådd och lämnades i en bräcklig, biologisk kropp. Nu tänker hon utkräva hämnd på Radch-imperiets mäktiga härskare, den närmast odödliga Anaander Mianaai.

  

 

Finns det björkar i Sarajevo av Christina Lindström är redan påbörjad och Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck är reserverad hos biblioteket.

 

Mitt sista val har inte kommit ut än och den har jag valt enbart på grund av titel och författare. Blixtra, spraka, blända av Jenny Jägerfeld.

Titeln är fantastisk, men beskrivningen är märklig. Jag förstår den inte alls faktiskt. Först trodde jag det var andra boken i en serie och när jag väl fattat att det inte är det, så förstår jag ändå inte riktigt vad boken handlar om. Tur att titeln är fantastisk.

AaaaaaaaAAAAAHHHHHHH! Förskottet är slut, mer än slut, alldeles för mycket pengar har gått åt på alldeles för kort tid och i helt fel sällskap i London och någon ny roman är inte i sikte. Får vi lov att presentera Penny Löwe, kometdebuten från häromåret, som med sin roman ”Strid” blev ett namn på allas läppar, ett stjärnskott som slocknade.

Pennys bästa vän och värsta ovän heter Lola, och när hon dyker upp igen i Stockholm efter att de skilts åt utan värme alls i London börjar karusellen igen. Hon kan inte låta Penny leva sitt liv, och Penny vet inte vilket liv hon förväntas leva. Det enda hon vet är att hennes liv just nu inte är något vidare ämne för en roman, så Lola, konstnär och manipulatör, anmäler sig frivillig. Lola iscensätter Pennys liv med kärlek och dramatik så att Penny ska få något att skriva om. Vilket väl inte kan sluta särskilt väl?

Annons

12 reaktioner på ”Vårläsning på veckans topplista – Efterlängtat, påbörjat och märkligt.

  1. Leckie har jag börjat fundera på. Behöver nån mer knasig AI efter AIDAN och den där beskrivningen av Breq verkar ju vara i rätt bollpark…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s