Salvation – De har 186 dagar på sig att rädda jorden

Det finns vissa ord som jag går igång starkt på. Orden asteroid, planet killer och apokalyps är några av dessa, så när jag såg trailern för nya serien, Salvation, var jag ju tvungen att titta direkt. Och den är inte helt usel, men inte fantastisk heller.

Studenten Liam Cole upptäcker en asteriod som enligt hans beräkningar kommer nå jorden om 186 dagar. En asteriod av storleken planet killer. Når den jorden tar den alltså kål på hela planeten och det går ju inte för sig. Liam tar kontakt med den excentriske forskaren och billionären Darius Tanz, mannen som äger Tanz Industries, för hjälp. Med lite hjälp inifrån Pentagon är alltså timern på nedräkning. De ska försöka styra bort asteroiden så den missar jorden. Samtidigt bygger Darius på en rymdark, ifall plan A skulle gå åt helskotta. En ark med plats för 160 människor som ska se till att mänskligheten kan överleva någon annanstans, på Mars till exempel.

Och det låter ju bra och allt det där, men njaa. Jag är inte såld. Lite såld, men inte helt.

Ett stort plus är att serien är gjord med aningens humor. Något som är totalt nödvändigt eftersom det mesta som händer är helt osannolikt. Darius ( som utseendemässigt dessutom påminner starkt om Robert Downey Jr ) är seriens egen Iron man ( fast utan dräkten ). Ni vet, Tony Stark, som äger Stark Industries och kan bygga nästan vad som helst med hjälp av sina miljarders miljarder dollar. Här får vi Tanz Industries som alltså ska bygga massa saker. Bråk i Pentagon om vad som ska och inte ska göras, ett okänt hot utöver asteroiden och en klumpig men supersmart student. Och resultatet är ok.

Hade den gjorts med mer humor hade serien helt klart fungerat bättre. En serie som har en så osannolik händelseutveckling kan inte ta sig själv på för stort allvar. Speciellt inte när man stoppat in en Tony Stark-kopia. Det blir lite löjeväckande utan självdistansen som humorn hade tillfört. Det funkar dock tillräckligt bra för att bingea igenom serien om du inte har något bättre för dig, men så fort du stänger av glömmer du bort den. Helt ok underhållning en ledig dag alltså, men inget som får en att ligga sömnlös av spänning.

Annons

2 reaktioner på ”Salvation – De har 186 dagar på sig att rädda jorden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s