Mina topp 10 att läsa i vår

Det var längesedan jag deltog i en topp tio-lista, men dagens lista passade bra in eftersom jag redan tänkt skriva ett liknande inlägg. Dagens lista är alltså Books On My Spring TBR

Warcross. För att den är skriven av Marie Lu.

Ett hov av taggar och rosor av Sarah J.Maas. För att jag just nu älskar Throne of Glass och därmed måste läsa även den här. Även om jag hört att den inte är fullt lika bra.

Den gula tapeten av Charlotte Perkins Gilman. För att jag har hört att den är superläskig och obehaglig och allt annat man vill att skräck ska vara.

Pandemi av Maths Claesson. Det här dock del tre och jag har inte läst någon i serien, så jag får börja med första, Linux.

Häxyngel av Margaret Atwood. För att det är Margaret Atwood.

Gemina och Obsidio av Amie Kaufman och Jay Cristoff. Om bara böckerna kommer någon gång. Beställda till min bokhandel för två veckor sedan.

Children of Blood and Bone av Tomi Adeyemi. Av självklara skäl.

Varelserna av Magnus Nordin. Det här är femte delen och jag måste ju ha hela serien, så jag kommer skaffa den här och del 6 som också är på väg.

Passagen av Simon Stålenhag. Jag har sett bilder från den här och de är verkligen fantastiska, så jag måste äga och läsa den själv.

Queen of Shadows av Sarah J.Maas. För att det är drakar, häxor, fekrigare och tusen andra orsaker.

Sedan kommer det flera böcker från mindre svenska fantastikförlag i vår som jag så klart kommer läsa. Men då det inte direkt finns kataloger med utgivningsdatum kommer de inte med på listan den här gången.

Annons

11 reaktioner på ”Mina topp 10 att läsa i vår

 1. Jag tycker faktiskt att Ett hov av taggar och rosor är jättebra och tror absolut att du kommer uppskatta den! Första boken är inte den bästa, men de utvecklas på ett väldigt intressant sätt som jag nog tycker är minst lika bra som Throne of Glass 🙂

  Gilla

  1. Nej, hon verkar ha svårt med första boken. Jag upplevde första i ToG likadant. Men därefter går det bara uppåt så jag hoppas på samma i ACOTAR. 🙂

   Gilla

 2. Queen of Shadows is my favorite of the Throne of Glass-series so far! I loved that book so much! Although it still doesn’t beat A Court of Mist and Fury though. That’ll always be my favorite Maas-novel, haha.

  Warcross is another one of my favorites. Maas and Marie Lu are two of those authors that are simply on auto-buy whenever they release something.

  Currently reading Obsidio and ordered a copy of Children of Blood and Bone so I’m having high hopes for both of those.

  Happy reading! 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Häxyngel vill jag också läsa 🙂 Passagen tyckte jag mycket om och jag har för mig att jag verkligen gillade Den gula tapeten när jag läste den. Det är ett par år sedan, så jag borde nog ta och läsa om den.

  Gilla

  1. Atwood känns som ett säkert kort. Om jag inte älskar det så kommer jag åtminstone gilla det liksom. Men Gula tapeten ska bli kul. Helt okänd för mig, men har hört många hylla den. 🙂

   Gilla

 4. Läser just nu Children of blood and bone. Mycket bra!

  Har dock hört att Ett hov av taggar och rosor ska vara hennes bästa hittills, håller tummarna 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s