Ghost Wars – Ny skräckserie på Netflix

Så vi började titta på Ghost Wars i helgen. Eller jag började titta själv, men insåg efter bara ett avsnitt att jag måste ha sällskap till serien. För den är faktiskt rejält läskig. Vi pratar spökläskig för en gångs skull, vilket jag gillar. Jag tycker alltför många skräckserier och filmer nu handlar om tortyr, gore och mänsklig ondska, så det är trevligt att få ordentlig spökskräck kryddat med gammal hederlig besatthet och exorcism.

I centrum står Roman som alltid kunnat se spöken och därmed är något av en outcast i staden. Han ses som udda och konstig och är en utböling trots att han växt upp där. Men så blir det en jordbävning som visar sig vara orsakad av ett projekt som pågår i i staden. Jordbävningen släpper lös något annat än de spöken Roman är van vid. Illasinnade sådana och även andra människor börjar plågas av dem. En okänd kraft beseglar samtidigt staden så ingen kan ta sig in eller ut, samtidigt som skräcken i staden växer. Kanske är den utstötte Roman deras räddning från ondskan.

Jag har sett fyra avsnitt hittills och jag gillar den. Serien är rätt spretig i början så jag har inte riktigt fått grepp om den än, men den verkar lovande. Rejäl ( som i skitläskig ) spökskräck med lite dramakänsla och en touch av Stephen King skulle jag säga. I ett avsnitt får vi ett barn som är läskigare än Damien, just sayin. De som känner sina gamla skräckklassiker förstår. Inget för den känsliga alltså.

 

Uppdatering: Jag tar tillbaka.

Annons

5 reaktioner på ”Ghost Wars – Ny skräckserie på Netflix

  1. Verkar spännande! Vill gärna se, men är medveten om mina egna begränsningar. För inte så jättelänge sedan ansåg jag mig själv ”vuxen” nog att kunna klara av en skräckfilm utan att gå omkring och vara rädd efteråt. Sagt och gjort, jag såg The Conjuring på DAGEN, på BUSSEN, och var sedan livrädd för garderoben i flera veckor. Det tycks inte gå att resonera med den delen av hjärnan.

    Gilla

    1. Jag har blivit likadan. Har alltid älskat skräckfilmer och kunnat titta på vad som helst, när som helst, men nu går det inte längre. Ser jag dem tillsammans med maken går det bra, men jag kan inte titta själv även om han är hemma men i annat rum tex. Och tittar jag ändå går jag runt och nojjar i veckor efter. Glad att kunna se med maken iaf, men det kommer säkert en dag när jag inte klarar det heller. Harigare och harigare för varje år. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s