The 100 säsong 4 och trailers för säsong 5 ( fortfarande bästa serien )

Luften gick ur serien lite i säsong 3 när man gjorde det stora misstaget att döda två av de mest älskade karaktärerna. Den ena döden ledde till och med till bojkott av serien från vissa håll och serien tappade en del tittare när säsong 4 startade. Jag kommer göra ett eget inlägg om det här så småningom för det innehåller dels massiva spoilers, men det är även en viktig punkt att ta upp tycker jag. Ni som vet ni vet, ni som inte vet får helt enkelt ta och titta själva eller vänta lite till mitt nästa inlägg i det hela.

I alla fall, säsong 4 då? Jodå, den levererar. Intrigen blir ännu mer komplex när de möter det största hotet hittills. När man liksom inte trodde det kunde bli värre så vrider de upp nivån, inte bara ett snäpp utan ett helt varv. Ändå upplever jag säsong 4 som lite plottrig. Det händer mycket ( lite för mycket på olika håll ), vi får ytterligare chockerande dödsfall ( vid ett tillfälle skrek jag rakt ut ) och säsongen avslutas med den största cliffhanger jag någonsin varit med om tror jag.

Vi får även en av de grymmaste kvinnliga karaktärer jag sett. Så jävla bad ass att jag skulle falla på knä och tillbe henne om hon fanns på riktigt. Nu kryllar ju serien av grymma kvinnor och män eftersom serien saknar könsuppdelning. Könet har som sagt ingen betydelse för vad man kan eller är eller gör. Den som är stark är stark liksom. The 100 är fortfarande ledande i den meningen. Däremot är det fortfarande en övervägande vit serie, något jag hoppas de fortsätter jobba på.

Jag tyckte ju att serien blev lite plottrig, lite för många utvecklingar och plottar, så det gläder mig att man i säsong 5 verkar gå tillbaka till basics. Det enkla och nödvändiga. Att överleva.

Ni får två trailers att välja på. Den första är en kort teaser för säsong 5, utan direkta spoilers. Den andra under är också en trailer för kommande säsong, men innehåller en slags sammanfattning av säsongerna hittills. Där finns en hel del spoilers, men inte i detalj. Varning dock för våldsamma scener ( och jag menar verkligen våldsamma eftersom serien är brutal emellanåt ).

Jag rekommenderar alltså fortfarande The 100 starkt ( jättestarkt ) till er som inte sett den.

 

 

Annons

7 reaktioner på ”The 100 säsong 4 och trailers för säsong 5 ( fortfarande bästa serien )

  1. Se det som ett projekt i genusvetenskap eller nåt. 😉 Det var faktiskt inte förrän på tredje försöket ( och då satt jag hemma ensam med hund över hela midsommarhelgen och hade inget att göra så jag hade inte mycket val ) jag själv fastnade.

   Gilla

 1. Blev så glad att serien hämtade sig den här säsongen. Säsong 3 blev märklig på så många sätt men nu känns det som att den är mer på banan igen. Ser väldigt mycket fram emot säsong 5 nu och hoppas hoppas att de inte rör till det för mycket (eller dödar någon av mina favoriter).

  Gilla

 2. De lär ju döda nån favorit, för de gillar att tortera oss! Men jag är också glad att vi slapp Alie till slut, var inte helt förtjust i det konceptet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s