Brev från Cosmos – Temakarens dotter och Olori.

Brev från Cosmos är en webantologi kan man säga. Den innehåller noveller och annat smått och gott, bokrecensioner till exempel. Men novellerna är det som lockar mig mest ( alltid läsning i första hand ) och den här gången var det en specifik författare som lockade mig till läsning. Markus Olausson som är författare till fantasyserien Serahema, bidrar med två noveller till Brev från Cosmos #3. Jag rekommenderar verkligen båda varmt. Ni hittar Brev från Cosmos här.

Temakarens dotter handlar om Thea som tillsammans med sin far lever nere på jorden, bland fattigdom och förorenad luft. De försöker överleva genom att hitta den alltmer sällsynta växten blodklamra, samtidigt som Thea längtansfullt ser på de stora luftskeppen som glider högt uppe bland molnen. Där man kan andas ren luft och inte behöva kämpa för livet varje dag. En steampunk-inspirerad novell som jag verkligen tyckte om.

I science fiction-novellen Olori möter vi Abeni och hennes morfar Enitan, som i en framtid där miljöförstörelsen är ett faktum, drömmer om en bättre värld. Enitan har ända sedan Abeni föddes lärt henne att lösningen är kunskap, drömmar och förståelse. Något Abeni tar till sig, men kanske inte på det sättet Enitan har tänkt sig. Kommer lösningen leda till en dystopi eller utopi?

Jag har hört att Olausson planerar att vidareutveckla den här världen, något som jag ser emot.

Det finns naturligtvis fler noveller i det här brevet som jag kommer att läsa, men tills dess kan ni själva kika in här. Brev från cosmos är som sagt gratis läsning och en riktig skattgömma för alla fantastik-läsare.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s