En rättvist sönderdelad best och en bevingad svart häst ( förlåt för dåligt rim ).

Två tips får ni av mig här idag. Förutom att båda är utgivna av Fafner Förlag har de inte mycket gemensamt. Det ena är en ungdomsbok skriven av Oskar Källner och den andra är en novell skriven av Lars Carlberg. Den senare ska man tydligen inte läsa, utan helst lyssna på. Och jag måste erkänna att jag faktiskt inte gjort det än, men hur sugen blir man inte av de här raderna från Oarya:

Jag är som bekant inte direkt en storkonsument av ljudböcker men det kortare formatet tilltalade mig. Jag har bara lyssnat på två stycken än så länge – dels ”Skördad” för att, ni vet, Anna Jakobsson Lund står alltid högt i kurs på oarya.se, och dels ”Rättvis sönderdelning av besten Skorm” av Lars Carlberg och det är den vi ska uppehålla oss lite vid idag eftersom den är det ABSOLUT KNASIGASTE jag hört undantaget sånt som den arga apelsinen i Vita Huset säger.

För med ”Skorm” så kan jag förstå vad som är bra med ljudböcker, och det är väl främst inläsaren Simon Väderklints förtjänst. Jag vet inte vad han blandar för mediciner men jag vill ha recepten.

Så vi gör en deal. Ni går in hit och läser resten av Oaryas fantastiska recension och därefter lyssnar vi allihop på Rättvis sönderdelning av besten Skorm. Den finns hos Storytel, Nextory och Bookbeat. Och orkar man verkligen inte lyssna på ljudboken ( jag har jättesvårt för ljudböcker ) så finns den som e-bok också, men vi försöker skippa det tycker jag.

Dagens andra tips är boken Stormvinge. En fantastiskt fin ungdomsbok för alla som villhöver mer hästböcker i sitt liv. Hästböcker med lite mer OUMPH i. Antingen det är till dig själv eller till dina barn.

Minna älskar att flyga men får bara göra det på gamla Lera. En dag trotsar hon sin farbrors order och flyger djupt in bland bergen. Där hittar hon en rasande vildhingst med bruten vinge. De attackeras av pumor och Minna blir strandsatt med vildhingsten som enda sällskap. Omgivna av rovdjur tvingas de samarbeta för att överleva.

Mitt omdöme var att det är en fantastisk ungdomsbok med extra allt. Även den finns hos streamingtjänsterna som både ljudbok och e-bok. Eller så blir det en jättebra julklapp nästa jul under granen. Det skadar ju aldrig att vara ute i god tid …

 

Missa inte att följa mig på Instagram där jag senare idag ger två tips till. Mina absoluta favoritnoveller skrivna av Oskar Källner.

Annons

12 reaktioner på ”En rättvist sönderdelad best och en bevingad svart häst ( förlåt för dåligt rim ).

  1. Jag har inte kommit dit, men jag är på väg. I sakta mak. För jag och ljudböcker är också en ytterst dålig kombo. Det tar ungefär en hundradels sekund så är jag fullt sysselsatt med något annat istället. Och ”vaknar” till när tv-programmet är slut bara för att inse att någon fortfarande pratar i mitt öra. Men ok, NU sätter jag på mig lurarna. Precis NU.

   Gilla

   1. Exakt så! Jag har NOLL koncentrationsförmåga för det talade ordet. Och visst, jag tappade bort mig några gånger här också, men jag kom igen. Älskade absurdismen i det hela! Så skruvat! DOCK … jag hade nog hellre läst den. Tror jag ska göra det faktiskt. Mvh /Kill Joy

    Gilla

  2. NU har jag också lyssnat och det tog några minuter ( början kändes lite svajig för uppläsaren ) men sedan satt jag faktiskt med fullt fokus. Och förutom att Simon borde läsa in alla ljudböcker, så gillade jag verkligen berättelsen. Precis min typ av humor och jag tjöt rakt ut i gapskratt när slutet kom, när kråkan talat färdigt. Måste se om jag hittar mer av författaren, det här passade mig som handen i handsken. Men jag gör nog samma som du, läser den också. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s