Helgfrågan – Vill jag bli författare?

Mias bokhörna har helgfrågan varje vecka och hittills har jag inte deltagit i den. Men veckans fråga är intressant så det får blir ett inlägg om mina författardrömmar istället för recension idag.

Har jag författardrömmar då? Och svaret är nej.

Jag hade det dock i många många år. Jag såg framför mig hur jag satt vid en brasa och skrev min fina bok och sedan skulle den ges ut och pengarna skulle bara rulla in. Och så kunde jag fortsätta sitta hemma och fantisera ihop berättelser och ge ut bok efter bok. Så tänkte jag. Tills jag faktiskt började skriva en bok och insåg att det var astråkigt.

Att skriva visade sig vara för andra, men inget för mig. Min stora passion visade sig istället vara att hjälpa andra med deras skrivande. Så kan det gå. Min stora dröm är att starta ett eget förlag. Tyvärr måste man ha ekonomi för det och det har inte jag. Än. Men någon vacker dag kanske.

Bonusfrågan är om man börjat lyssna på julmusik än och svaret är självklart ja. Jag älskar julen och skulle gärna ha julpynt och julsånger året runt.

Annons

13 reaktioner på ”Helgfrågan – Vill jag bli författare?

 1. Haha 😉 Jag har inte heller tålamod för att skriva böcker men just den där tanken sitta vid en bra eller något annat mysigt ställe, ta promenader och få ideer och skriva massor… nja.. så är det ju inte riktigt. Oftast ska man dessutom försöka hitta skrivro med familjen närvarande och alla måsten som också ska göras… sen ska man ha tid ork och en massa tålamod… Nä skrivandet är verkligen inget för mig men jag är så nöjd med att läsa, det är nog svårt att hinna med allt man vill läsa 🙂

  Gilla

 2. Det är rätt utmattande att skriva böcker faktiskt. Och de där pengarna som ska rulla in … Nå, min make har det fortfarande som framtidsplan för familjen. Förmodligen är det meningslös att ens försöka skriva om det inte är så att man inte kan hålla sig borta (fin dubbelnegation där). Alltså, meningslöst på det sättet att man bara plågar sig själv, utan att samtidigt VILJA leva just precis så. För mig är drömmen liksom uppnådd bara i och med att jag skriver. Så här plågsamt vill jag ha det.

  Tydligen.

  Julen är the shit.

  Gilla

 3. Jag tror du fångat något väsentligt här: Det du fantiserade om var inte att skriva, utan att ha skrivit. Det är klokt att förstå att det är en helt annan sak, och släppa den fantasin när det visar sig att du hellre gör helt andra saker.

  Gilla

 4. Tålamod och gott sittfläsk är goda förutsättningar om man vill få ihop en bok. Lägg till en dominant eremitgen och vips har du skapat en författare. Fast inget av det där stämmer på mig och det blir böcker ändå.

  Gilla

 5. Krävs nog massor av tid och tålamod för att skriva böcker. Lycka till med förlagsdrömmen i varje fall. Spännande med alla små bokförlag (t.ex. indieförlag) och självpubliceringstjänster som finns numera. Tänkte inte så mycket på sånt som förlag innan jag började bokblogga faktiskt. (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s