Ungdomens vecka.

Försäljningen av vår lägenhet är äntligen klar och vi kan andas ut. Även om man har en mäklare som sköter själva säljet är det ändå så mycket runtomkring att man blir helt snurrig. Det är också skönt att äntligen kunna bo in sig på ”nya” stället. Vi har bott här sedan i april, men med ytterligare en bostad att betala för och ta hand om känns det ändå som man står med foten på två ställen och inget är riktigt hemma. Men nu är vi äntligen i mål, lagom till jul och allt vilket känns extra skönt. Så nu blir det recensioner.

Jag har precis läst ut Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag faktiskt tycker. Något skaver samtidigt som den ändå är fantastisk. Jag får fundera på det och återkommer alldeles snart, troligen imorgon. I somras läste jag även sista boken i Lois Lowrys serie som började med Den utvalde. Fjärde delen heter Sonen och min förhoppning var att den på något sätt skulle binda ihop serien till en slags helhet. Det blev kanske inte riktigt så.

Märkligt nog har jag också läst Kronprinsessan av Kiera Cass. Jag började ju med hennes serie om America som ska vinna prinsens hjärta och jämförde första boken, Ceremonin, med en Katniss som går på bal. Tyvärr blev balen så tråkig redan i andra boken att Katniss gick hem och lämnade kvar en gnällig America. America som sedan ägnade ytterligare en bok med att vela hit och dit och bekymra sig mer om sina klänningar än om den dystopiska värld där America ändå tillhörde bottenskiktet. Tredje boken var så trist att jag inte ens vill belasta er med den, så jag låter den falla in i glömskans underbara värld istället. Men som sagt, av någon anledning läste jag ändå bok nummer fyra och blev faktiskt glatt överraskad. Närmaste dagarna alltså.

  

 

Annons

3 reaktioner på ”Ungdomens vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s