John Romeo: Konstnären

Konstnären är skriven av Diane Karlström och Magnus Carling.

När en ung pojke hittas mördad tillsammans med sina föräldrar står det snart klart att dottern i familjen är försvunnen. Kriminalkommissarien John Romeo, som brottas med alkoholism och en underlig gåva som ibland låter honom uppfatta ekon av starka känslor, får reda ut morden samtidigt som han försöker hitta den unga kvinnan. Är hon inblandad i morden på sina föräldrar och hennes lillebror, eller är hon ytterligare ett offer? Snart står han inför en värre motståndare än vad han någonsin träffat på i den korrumperade, smutsiga staden Göteborg Noir. 

Jag blev väldigt förvånad när jag fick förfrågan att läsa den här boken. Det torde vara ganska tydligt att jag inte läser deckare. Men så beskrevs den som en annorlunda deckare med övernaturliga inslag så jag blev ändå nyfiken. Nu var det här tyvärr före sommaren så den har legat på min skämslista och bara väntat på att bli läst. Nu har jag alltså läst den och känner kanske inte att den var så himla annorlunda.

Det övernaturliga består av John Romeos förmåga att känna av ekon från händelser och personer. Extra behändigt vid mordplatser eftersom det ger fler ledtrådar för John Romeo och hans partner Madde att följa. Tyvärr ( från min sida ) så håller sig den här förmågan hela tiden i periferin. Där, men ändå hela tiden på ganska stort avstånd. Den får lite mer plats och en avgörande roll precis i slutet, men i övrigt är det en deckare jag läser. En ständigt bakfull kommissarie, en mordgåta och en arg ex-fru. Med en extra touch av whisky noir. Det blir inte mer deckare än så liksom.

Boken är helt klart välskriven och John Romeo är säkert en intressant huvudkaraktär. För deckarfantasten. För trots sitt övernaturliga inslag är det i slutändan en ganska vanlig deckare vi får. På gott och ont.

Boken finns hos Adlibris och Bokus.

Andra som skrivit om boken är Ylva Kort och Gott, Hanneles bokparadis och Bokhyllan.

Tack till författaren för recensionsexemplar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s