Varför håller man fast en domän på det här sättet?

Jag har ända sedan jag startade bloggen försökt lägga vantarna på domänen bokhuset . se

Stört omöjligt. Sidan har inte varit i bruk under dessa år men domänen upptagen. Nu ser jag att någon faktiskt gjort en liten sida av det hela och jag förstår ännu mindre. Sajten är ju totalt meningslös?! Sidan ser fin ut men innehåller ju ingenting. Typ fem länkar till några artiklar som är lätt bokrelaterade och det är allt. Artiklarna är dessutom från 2014. Ingenting annat överhuvudtaget.

Så jag undrar varför man gör så här? Det lilla som ändå finns på sidan har ju tillkommit någon gång under senaste två åren. Vem kommer på tanken att ”ja, jag gör en sida som är helt meningslös”?

Man kunde ju tänka sig att någon har köpt domänen för att kunna sälja den dyrare. Men köparen är inte offentlig vad jag kunnat se, så det finns ingen att köpa något av ( om jag nu hade velat det ). Så varför, jag begriper inte. Varför betalar man för något som man uppenbarligen inte använder? Nu är det här ingen stor fråga, jag behåller gärna .ax ( som är Ålands domän ) men det stör mig. På samma sätt som bananflugor kan vara irriterande, eller en vagel i ögat.

Annons

8 reaktioner på ”Varför håller man fast en domän på det här sättet?

 1. Jag håller fullständigt med dig. Det är så onödigt och irriterande. Jag har en sida tillägnad Raymond Cruz och jag är ute efter domännamnet raymondcruz . com. Den är också upptagen men oanvänd sen en himla massa år sedan. Blir sååå sur 😦

  Gilla

  1. Visst är det irriterande. Och jag har ändå hållit lite koll så jag har sett när datumet för registreringen ska gå ut, kollat i samband med det och sett att ägaren förnyat. Whyy liksom.
   Måste googla Raymond nu. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Har samma problem med se-domänen för mitt namn. Den har varit upptagen i säkert femton år, men där finns absolut ingenting. Det var något år som den faktiskt hann gå ut, men sedan betalade tydligen människan igen. Nu när jag tittade så såg jag att den är till salu nu, men nu är jag nog inte så intresserad längre 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s