Gender Bender Day med varning för grovt språk

Idag är det återigen dags att byta kön på karaktärer. Jag har velat lite fram och tillbaka gällande dagens bokval, men kände ändå att den måste med.

Jag skriver vilken bok det är längst ner om någon vill ägna sig åt att gissa. Jag har naturligtvis bytt kön på karaktärerna i vanlig ordning, och här har jag även ändrat vissa öknamn och anatomiska beskrivningar så de passar könsbytet.

Bettan drog på sig en t-shirt som hon hittade på golvet i köket. Den dög på jobbet. Det fanns ju ändå inga grabbar där om man inte räknade gubbkräken på elektriska. Säkert bögar hela bunten. För fina för en grovis som hon i alla fall. Det hade de gjort klart redan från början. Ett hårt skott i krysset skulle de behöva. En liten påminnelse om vad de gick miste om när de snaskade kotte hela nätterna kanske skulle få dem på rätt spår.

 

Bettan knöt nävarna. Hon var bara ett par meter ifrån henne nu. Tjejen backade, upptryckt mot väggen nu. Skakade på huvudet.

”Nej, jag menade bara …”

Bettan högg till. Greppade henne om halsen och tryckte upp henne mot väggen. Tjejen pep till. Bettan lutade sig framåt, ansiktet bara ett par centimetrar från tjejens.

”Bettan, för fan”, sa Lisa. ”Hon menade inget med det.”

Bettan låtsades inte höra. ”Är du en sådan där lebbjävel? Du ser ut som en lebbjävel.”

”Jag är inte …”

”Håll käften när jag pratar med dig!”

Tjejen knep ihop ögonen, hennes händer på Bettans arm, försökte få henne att släppa. Bettan var starkare, mycket starkare.

”Jag vill aldrig se dig i omklädningsrummet samtidigt som mig. Är det uppfattat? Jag vill inte ha nån jävla lebbjävel där som glor på mig.”

Tjejen snyftade.

”Fattar du!?” skrek hon så små droppar av spott pepprade tjejens ansikte.

Bettan släppte taget och vände sig om. Flinade, spottade på marken och lät blicken vandra över de andra. Ingen av dem mötte hennes blick. Så där skulle det gå till. Hon kanske inte var mycket i livet, men här var det hon som var drottning.

”Fan”, sa hon till Lisa. ”Jag är törstig. Är det inte fika snart? Har du nån bärs med dig?”

Boken heter Kalldrag och är skriven av Markus Sköld.

Annons

5 reaktioner på ”Gender Bender Day med varning för grovt språk

 1. Jösses! Så starkt att läsa och så märkligt att jag kände igen den och gissade rätt på boken. =) Blir nästan lite chockerande när könets byts sådär och det får en att fundera på varför man(jag) blir chockerad. Jag har ju läst boken och just det stycket minns jag men ryckte mest på axlarna, tänkte ett vanligt scenario som rör grabbarna. Men när du ändrar på det såhär så blir det ögonväckande, jag ska nog leta fram boken och läsa om stycket. Får nog fundera mer på detta.

  Gilla

  1. Visst är det konstigt hur mycket starkare det blir när man vänder lite på det. Jag känner mig ibland nästan elak när jag påpekar sådant här, för det blir nästan omöjligt att läsa text utan att lägga märke till sådant när man väl uppmärksammat det. Men viktigt, så jag gör det ändå. 🙂

   Gilla

  1. Jag var väldigt tveksam till om jag skulle lägga upp det eller inte. Meningen är ju inte att håna författaren med dessa inlägg ( ok, kanske lite när det gäller skillnaden mellan Gunvald Larsson och Saga Bauer ) och här handlar det ju om en relativt ny svensk författare vars bok jag faktiskt gillade.
   Men har man väl uppmärksammat ”problemet” finns det liksom ingen återvändo. Jag kan inte längre inte se sånt här. Det knyter dessutom an bra till inlägget från dagen före. Så jag hoppas författaren inte tar illa upp, rec kommer på själva boken också så klart.

   Gilla

   1. Nämen, du har ju faktiskt inte attackerat författaren på något sätt, utan bara återgivit texten med denna i någon mån minimala vändning. Och som författare är man ju så illa tvungen att stålsätta sig och acceptera att folk tycker och tänker kring ens alster. Jag uppfattar det inte på något sätt som ett hån, och kan inte tänka mig att han uppfattar det på det viset heller.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s