The Mortal Instruments – Jag måste pudla lite.

Jag har kommit till bok nummer fem i serien The Mortal Instruments av Cassandra Clare och har faktiskt omvärderat serien en del. Den har blivit bra! Inte på det sättet att jag längtar efter boken i läspauserna, faktiskt glömmer jag bort den helt så fort jag lägger den åt sidan. Men när jag väl läser så sträckläser jag. Flera hundra sidor på raken, utan problem. Och jag gillar numera karaktärerna. De utvecklas nämligen, väldigt tydligt också. Jag känner inte längre att det är korkade karaktärer jag har att göra med, tvärtom. De har alla mognat, deras personligheter har mejslats ut och deras respektive styrkor och svagheter känns begripliga.

Och de passar alla in i det här fantastiska världsbygget som författaren så skickligt målar upp. Det är verkligen ett världsbygge med extra allt och ändå fungerar det. Allt passar ihop som bitar i ett pussel och Clare lyckas hålla samman alla trådar snyggt. Jag är faktiskt imponerad.

Böckerna går snabbt att läsa och det är inget som fastnar på djupet, men som tillfällig underhållning är det perfekt. Lättillgängligt, snabbläst och oerhört kreativt.

Det här tyckte jag om bok två, Stad av aska.

Annons

5 reaktioner på ”The Mortal Instruments – Jag måste pudla lite.

 1. Jag läste första boken för flera år sen men sen har det aldrig blivit av att jag har läst fortsättningen. Min dotter har dock läst alla, och den andra serien (…devices?) och fristående och uppföljare och fanfiction och älskar, älskar alltihop. Och nu gör du mig sugen på att ta tag i det här och läsa vidare.

  Gilla

  1. Ja, jag läste första boken och sen blev det inget mer. Var inte jätteimponerad. Men den växer. Fortfarande glömmer jag bort boken så fort jag lägger bort den, men under själva läsningen är den riktigt underhållande. Inte en trist sekund och därmed ypperlig underhållningsläsning som inte kräver något. Bara koppla av och svepas med en stund. 🙂

   Gilla

 2. Har du sett serien? Den heter Shadowhunters och jag såg den på Netflix för några månader sedan. Har aldrig läst böckerna, så det skulle vara spännande att veta om serien följer böckerna eller inte 🙂

  Gilla

  1. Jag såg faktiskt första säsongen men vet inte hur den följer böckerna, hade bara läst första då. Kommer inte ihåg tillräckligt mycket för att jämföra nu heller tyvärr.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s