Vaiana

Jag var på bio häromdagen och såg Vaiana med barnen. Mitt omdöme var att den var helt ok. Lite seg emellanåt men mest satt jag och småböla lite hela tiden och skrattade högt en hel del. Bra film alltså och precis som det ska vara. Barnen däremot, de var eld och lågor efteråt. Lite överraskande eftersom barnen de senaste åren föredragit Lego-filmer och liknande. Båda barnen tyckte på riktigt att det var en av de bästa filmer de sett. Yngsta sonen 8 år att det var den bästa. Och jag funderade lite på varför.

e68684a617223bd0e467b45f862b4c9a-moana3

Kanske överanalyserar jag här, kanske var det bara en bra film. Men jag tänker också att det är ovanligt med Disney-filmer ( speciellt dessa sångfilmer ) där en kille är en förebild. Inte ett flygplan, en bil eller en snigel. Utan en riktig kille ( onödigt muskulös dock ). Som visserligen är en riktig douchebag i början, men förändras och blir både snäll, rolig och modig. Och att filmen handlar om familj och vänskap, inget trånande så långt ögat når. Dessutom är huvudkaraktären Vaiana så klart rejält kick-ass.

Så med tanke på barnens reaktion får jag nog säga att filmen är riktigt bra. Lite lagom läskig, med bra förebilder och riktigt coola sånger, gör Vaiana klart sevärd. Rekommenderas alltså.

 

Inte trailern den här gången, utan bästa sången i filmen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s