Filmgudarna var verkligen inte med oss igår.

Jag och maken kollar mycket på tv-serier. Problem uppstår ibland när man hamnar mellan serier och inte vet riktigt vad man ska titta på nu. Igår var jag istället filmsugen och hade sett ut en jättebra film, trodde jag. The Rezort, en zombieapokalypse som verkade rätt bra. Jag googlade lite och hittade det här omdömet bland annat.

The Rezort is what happens when SyFy ideas are given an actual budget.

therezort2-1

Det tog bara ungefär två minuter in i filmen innan jag insåg att omdömet var ironiskt menat. Nästa.

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv då? Den har ju precis kommit som tv-serie och kan ju kanske vara något? Det tog ungefär tio minuter in i första avsnittet innan vi insåg att det var någon slags variant av Kalle i chokladfabriken, fast med hundra gånger mer konstigheter inblandat. Kan vara ok, men absolut inte vad vi var sugna på. Nästa.

468348-jpg-r_640_360-f_jpg-q_x-xxyxx

Forsaken kanske? En skräckfilm med en präst och exorcism inblandat brukar ju funka. Det börjar med att en snubbe sitter i ett mörkt rum. Snubben går sedan ner någonstans i en källare, slår en annan snubbe på käften. Nästa scen. Tjej ligger på sängen och lyssnar på musik medan en människa? Demon? Spöke? tittar upp bredvid sängen och sedan försvinner. Nästa scen. En människa står och bankar huvudet mot en vägg. Bank. Bank. Bank. Nästa!

forsaken-key-art-v2

Tre misslyckanden på en kväll var tydligen vår smärtgräns och där satte vi på Star Trek Enterprise istället. Inte originalet, utan någon slags mellanvariant som spelades in 2001 – 2005. Den är verkligen inte bra, men funkar när allt annat har misslyckats. Fast den har en ytterst märklig intromusik som inte på något sätt är StarTrekig alls. Mer Love boat eller något annat 90-tals romantiskt tjafs. Jag undrar verkligen hur man kom fram till att just den låten skulle representera Star Trek på ett bra och lockande sätt. Lyssna bara.

 

Annons

15 reaktioner på ”Filmgudarna var verkligen inte med oss igår.

  1. Ja, den är säkert bra. Men är man inställd på zombier funkar det sådär. Glömde dessutom att vi faktiskt försökte oss på Bitten också. Också rent crap.

   Gilla

 1. Det kan vara så himla SVÅRT att hitta någonting roligt att titta på. Vet precis hur man mindre och mindre hoppfullt testar än det ena än det andra, för att till slut se någonting som man sett förut och vet är ok.

  Jag och maken kollar nu på West World när vi har en stund över. Sevärt. Än så länge. Har en känsla att det kan gå lite i stå. Vi får se.

  Star Trek-musiken = jätterolig!

  Gilla

  1. Visst är det märkligt val av musik. Känns helt malplacerat så man undrar ju om det var ett seriöst val eller någon som hade tråkigt på jobbet en dag. 🙂

   Gilla

 2. Hahaha! Ja, ibland har man verkligen otur när det gäller att välja filmer. Har hänt mig också flera gånger. Jag kan dock rekommendera filmen The Resident som finns på Netflix. En psykologisk thriller med Jeffrey Dean Morgan och Hilary Swank. Den är helt otroligt bra och spännande.

  Gilla

 3. Pappa är helt tokig i Star Trek Enterprise så jag har sett alla avsnitt minst två gånger. Archer får mig att vilja slita mitt hår mellan varven. Men det är jobbigt det där när en inte alls hittar något att titta på eller när inget alls passar.

  Gilla

 4. Det var en hel del inbitna Star Trek-fans som också reagerade på musikvalet, kan jag säga… Och så störde de sig på att serien från början bara hette »Enterprise« och inte »Star Trek: Enterprise«, som de faktiskt ändrade till senare.

  Oavsett musik- och namnval, så lades serien ner i förtid enligt min mening. De två första säsongerna var inte mycket att hurra för, även om det fanns ett och annat guldkorn, men tredje säsongen gjorde det hela mer intressant och den fjärde säsongen visade att det kunde bli riktigt underhållande.

  Gillad av 1 person

 5. Jag gillar musiken till Star Trek Enterprise! Tycker den är mysig, och bilderna till, om att människan alltid har utforskat, blir jag jätteinspirerad av. Men jag tyckte nog också att det var ett konstigt val i början… innan jag lärde mig älska det. Håller inte med föregående talare, det är första och andra säsongen som är bäst. Tredje och fjärde säsongen borde man ha gjort om!

  Serietips: Har du sett The Shannara Chronicles? Ostigt men ändå med lite charm tycker jag. Annars har jag hört gott om nya skräckserien Channel zero (som kommer från Syfy).

  Gilla

  1. Jag gillar också musiken, tycker faktiskt den är jättefin. Men det känns som helt fel genre, verkligen inte scifi liksom.
   Har sett Shannara och gillade den! Ostig som du säger, men charmig och skådisarna fick till det bra mot slutet när de blivit varma i kläderna tycker jag. Så jag ser mycket fram emot nästa säsong. 🙂

   Gilla

 6. Åh, blev typ arg när jag tittade på syskonen Baudelaire, men bra arg. Så där inspirerande arg. Kollade klart hela serien på två veckor och det resulterade i tre konstiga noveller som var mycket roliga att skriva.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s