Storm eller Ulf Elfving?

Jag var i Sverige över helgen och skulle åka hem på söndagen. Vaknar av att det vräker ner snö och Eckerölinjen ställt in alla färjor på grund av storm på Ålands hav. Så hur skulle det bli med min båt, skulle den gå eller inte gå? Skulle jag checka ut från hotellet och köra 8 mil i snöoväder bara för att mötas av inställd båt och behöva köra 8 mil tillbaka till hotellet? Ville jag ens åka båt när det stormade på havet? Svar nej. Så jag bokade om resan till måndagen, alltså igår.

Så jag åkte igår. Väl på båten sitter jag i godan ro och läser och börjar känna en märklig doft. Mer och mer påtaglig för varje minut och jag funderar på vad fan det är som luktar och till slut kommer jag på det. Herren vid bordet snett mittemot mig verkar ha skitit på sig. Totalt ocharmigt så jag byter bord. Då kliver Ulf Elfving upp på scen och börjar prata. Han försöker vara så där lustig som man tydligen ska vara när det är massa pensionärer på båten ( måndagar är pensionärsdag ) . Efter en stund får han sällskap av Janne Schaffer ( eller Janne Schiffer som Ulf skojar till det, hö hö ) och de bara fortsätter prata och prata och prata! Så jag sitter och försöker koncentrera mig på boken med deras usla skämt i bakgrunden när jag plötsligt hör en trumpet ljuda. Då sitter ett helt partygäng med glada pensionärer och firar att en av dem fyller år. Och födelsedagsherren har en trumpet ( ! ) med sig som han blåser friskt i varje gång han vill hålla tal eller avsluta tal.

Skitdoft, Ulf Elfving och trumpeter. Nästa gång jag åker sätter jag mig på barnavdelningen, måste vara den lugnaste hörnan på båten tänker jag.

Vissa har inget problem med sånt här, men själv säger jag nej tack. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s