Lektörsläsning pågår.

Det har ju varit tyst här lite till och från, och några har frågat om jag är på väg att lägga ner bloggen. Svaret är nej, jag har bara varit upptagen med lite andra saker. Spännande saker. Jag har nämligen gått över från testläsning till lektörsläsning, något som kräver en hel del tid.

Jag började testläsa manus för några år sedan och mitt första utlåtande var väl i stil med ”det är jättebra” eller liknande ( förlåt Camilla ). Därefter gick jag över till ”det är jättebra förutom den här pyttelilla saken” och sedan har det utvecklats med tiden. Sista testläsningen skulle ha varit för Anna Jakobsson Lunds bok Enda vägen, men det blev tyvärr inte av eftersom jag hade mycket omkring mig just då.  Vilket på sätt och vis kändes helt ok nu i efterhand när jag fick uppleva hennes sista bok ur den vanliga läsarens ögon. Färdig bok att bara njuta av utan testläsarögon.

När jag väl kom igång igen i somras kände jag att jag ville utvecklas mer och gick över till riktiga utlåtanden. Så jag har nu lektörsläst manus ett par månader och det känns så bra att jag vill satsa mer på det. För att ge det en äkta chans behöver jag tid. Tid för att kunna ge både manus och författare den uppmärksamhet de förtjänar. Den tiden har jag tagit mig genom att från den här veckan gå ner i arbetstid på mitt vanliga jobb. Eftersom företaget är nystartat kommer jag erbjuda startup-priser i början och förhoppningsvis kommer det här utvecklas till något riktigt bra. Jag har en hemsida på gång och kommer presentera den inom kort.

Det här betyder naturligtvis inte att bloggen läggs ner. Jag måste ha den som ventilationshål för alla fina böcker jag läser på fritiden och kommer fortsätta blogga som vanligt. Jag har dock en del planer även för bloggen eftersom jag känner att den inte riktigt utvecklats så som jag tänkt mig. Mitt hjärta bultar ju lite extra för indieförlagen, så jag kommer försöker styra läsningen mer åt det hållet och förhoppningsvis kunna ge dem mer utrymme att synas här så som tanken var från början.

Inga grandiosa förändringar men tillräckligt stora för att det ska kännas otroligt kul och spännande. Fortsättning följer.

shutterstock_92815726

Annons

8 reaktioner på ”Lektörsläsning pågår.

  1. Åh, så kul!! Säg till när du har något bra ”push-bart” material (tex en hemsida). Tycker ju att du läser med kanonögon, och vill gärna både vara referent och berätta om dig för andra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s