Dark Matter

darkOrden tv-serie, rymdskepp, science fiction och mystiska hemligheter är för mig som en sockerbit för en häst, oemotståndligt. Så dyker det då upp en trailer som lovar allt det där och ser så jäkla bra ut att håret krullar sig. Fatta besvikelsen när det bara blir platt fall. Dark Matter är nämligen inte bra. Den består av usla skådespelare, totalt stereotypa karaktärer och den trillar ner i varje klichée man kunde hitta.

Sex personer vaknar upp på ett rymdskepp och alla lider av minnesförlust. Ingen har någon som helst aning om vilka de är eller varför de är där. En besättning är såklart ingenting utan minst en egen android, så vi får en sådan också och som så ofta är hon den mest intressanta karaktären av alla.  Man lyckas få reda på besättningens identiteter och självklart är de alla mördare, tjuvar och banditer. Men de känner sig inte som skurkar, så nu kanske är ett bra tillfälle att bli en bra människa? Och det här ältas i avsnitt efter avsnitt. Speciellt av karlarna som inte kan låta bli att slåss.

dark-matter-syfy-dark-matter-tv-series-syfy-38684737-960-720

Och karlarna, de är inga vanliga män. Nej, de är naturligtvis riktiga karlakarlar som består av muskler, sexbehov och muskler. Kvinnan i besättningen blir någon slags ledare och därmed medlaren mellan dessa karlakarlar som ska slåss så fort någon säger fel pip. Och karlakarlarna cirkulerar runt sexiga kaptenen som brunstiga bockar. Utom den starka tysta karlakarlen, för det finns alltid en sådan. Så han spelar rollen av den tysta, mystiska, starka ensamvargen som ändå har de andras back när det behövs. Någon slags ninja är han också, vilket väger upp lite av allt trams. En ninja är alltid en ninja.

Sedan har vi såklart den udda tjejen. Den som står lite utanför men som visar sig vara lösningen på typ allt. Hon vill bara att alla ska vara goda vänner och blir jätteledsen när karlakarlarna envisas med att slåss vid minsta tillfälle.

Och allt det här hade kunnat vägas upp av bra skådespelarinsatser, men inte ens det får vi. Fullständigt usla skådespelare, framförallt karlakarlen som ska föreställa den smarta i gruppen av karlakarlar. Usel. Den enda som får godkänt är androiden, som även är den enda som står för någon slags humor i serien.

Så, serien klarar tyvärr inte Oaryas 4-avsnittsregel. Jag har till och med sett sju avsnitt men nu räcker det. Jag hoppar vidare till säsong två av Z Nation istället. Zombiesar är inte dumt det heller.

Så synd på den här fantastiska trailern som lovade så mycket. 

Annons

6 reaktioner på ”Dark Matter

  1. Så trist när de blri så där. Om de ändå ska hålla på med allt meck med inspelning, effekter etc etc, varför inte lägga lite tid på att få till manus och skådespeleri, och kanske casta lite vettiga, trovärdiga människor i rollerna, och inte plastiga hunkar…

    Just nu ser jag American Odessey och gillar mycket, där känns det äkta, välspelat och med många karaktärer att tycka om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s