Supernatural och det här med fandom över alla gränser …

deanJag har ingen erfarenhet av fandom, det är något jag läst om på nätet och i boken Fangirl av Rainbow Rowell. Men så är jag ju ett fan av Supernatural. Jag började följa dem på sociala media eftersom de skrev roliga inlägg, lite sneak peaks bakom kulisserna vid inspelningarna och så. 

Så för något år sedan märkte jag en skillnad. Jared, Jensen och alla andra i castingen började skriva mer personligt, mer intensivt. De började svara på fanfrågor. De började skriva ut happenings. De började fråga om råd. De började interagera med sina fans.

Och så har det fortsatt, jag har aldrig sett något liknande!

Jared började vara mer öppen med att han lider av psykisk ohälsa och startade en kampanj där fansen blev involverade. Man promotar t-thirtar, man ber fans om illustrationer till tröjorna, man svarar på fans egna desperata utrop, man ber om tips till showen, gör avsnitt dedikerade till fansen, ber om hjälp med casting, man interagerar. Hela tiden. Fullständigt fascinerande att se från sidan av. 

Och naturligtvis är detta en stor orsak till att SPN vinner Peoples Choice Awards flera år på raken, varför man hamnar på omslag ( som röstas fram ), för att fansen är lika lojala mot dig som du är mot dem. 

Och jag följer såklart serien. Det betyder inte att jag inte ser problemen. De finns. Det är en grabbig serie tyvärr. Men icke desto mindre fantastiskt. Skådespelarna är outstanding. De kan spela fan allt. Allt!

Min favorittrailer just nu är den här. Och gillar man inte SPN kan man lyssna på bara låten som är fantastiskt framförd.

 

Annons

5 reaktioner på ”Supernatural och det här med fandom över alla gränser …

  1. Efter att ha sett trailern funderar jag på hur Supernatural egentligen kommer att sluta. Jag har någon dröm om att Sam och Dean kommer att gå i pension och bo tillsammans ute på någon gård, där de kan ge stöd till andra hunters. De är kanske lite stela och lite halta, men de lever och är, om inte lyckliga, åtminstone tillfreds med livet. Cas tittar in titt som tätt. Crowley dyker upp för att jävlas.

    Eller att det slutar med att de sitter på Baby och tar en öl tillsammans efter att ha löst den sista allvarliga krisen.

    Men om jag känner serien rätt så slutar det väl med blod och tårar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s