En tag om tv-serier.

Jag hittade den här roliga taggen hos I Regnet. Den tog lite tid men var perfekt sysselsättning en lördagmorgon till morgonkaffet. Gör den du med!

1. Tänk dig: Du kan endast se en tv-serie i resten av ditt liv. Vilken väljer du?

Min första tanke blev lite kaos där Supernatural slogs mot Dr Who i mitt huvud. Men sedan började jag fundera. Resten av mitt liv är en ganska lång tid förhoppningsvis och då går Supernatural bort direkt. Visserligen en favorit, men jag skulle nog bli less på den väldigt snabbt om jag bara kunde se den och inget annat. Så svaret får bli Dr Who. Det finns hur många avsnitt som helst och den är otroligt varierad handlingsmässigt sett.

All_

2. Om du kunde vara en karaktär ur en tv-serie, vem skulle du då vara ?

Clara, Doktorns följeslagare. Jag skulle inte vilja vara Doktorn själv, med allt det ansvaret och sorgen som ligger som ett täcke över hans liv. Men som följeslagare, gärna. Visserligen händer det ju en del otäcka saker, Clara dör ett par gånger och lite sådär. Men samtidigt så sjukt spännande liv att kunna resa vart som helst i tid och rymd.

ClaraVicj

3. Största besvikelsen?

Säkerligen inte den största men den senaste besvikelsen är Shadowhunters ( baserad på Cassandra Clares bokserie The Mortal Instruments ). Visserligen hade jag inte fastnat för böckerna då, men som tv-serie hade den kunnat bli så bra.

Den allra största besvikelsen gäller inte en serie, utan filmen Eragon. Så fruktansvärt dåligt utförd att man knappt kan prata om den utan att ta fram skämskudden.

4. Min senaste upptäckt.

Dr Who såklart som jag upptäckte i somras och nu är helt besatt av. Alla borde se Dr Who. Gillar även Z NationThe 100 och Modern family som är nya bekantskaper för mig.

5. Min största crush.

Elfte Doktorn i Dr Who, Jamie i Outlander och Dean i Supernatural.

Doctor-Who-Matt-Smith-Series-6 122c5d09066826bcc59334833f793f37 images

6. Den roligaste tv-serie jag sett.

För några månader sedan hade jag svarat Vänner på den frågan. Det var tills jag såg om serien, för herregud vilken besvikelse det var. Visst, rolig på sina ställen men även sjukt sexistisk. Ross som jag verkligen gillade framstod nu mest som en svartsjuk stalker med äckligt kontrollbehov. Så jag vet inte faktiskt. Big bang theory kanske även om den har sina problem den också.

tumblr_mdiqbiCoWh1r530q9o1_500

7. Favoritgenre.

Science fiction.

8. I vilken omgivning skulle du vilja bo ? 

Jag vet inte. Ingen? Alltså, jag skulle väldigt gärna vilja kika in i flera tv-världar men jag kommer inte på någon jag faktiskt vill stanna i.

9. Mitt guilty pleasure?

Vanderpump rules. Jag vet inte varför men jag är helt intrasslad i deras sjuka värld och kan inte sluta titta …

entertainment-2013-10-vanderpump-rules-cast-1-main

10. Snabbaste binge watch?

Det var nog Lost. En av de bästa serier jag sett. Jag tillhör tittarskaran som även älskade slutet.

LOST-cast

11. Favorite villain?

Damon Salvatore i Vampire Diaries, Dalek ( en ras ) i Dr Who och Crowley i Supernatural.

smirky-damon Daleks_appearence crowley-featured

12. Andra bra serier som inte blivit nämnda:

Prison break, Criminal minds ( fast jag dog lite när Gideon försvann ), Touch ( Kiefer Sutherland, just saying), alla Stargate ( SG1, SG Atlantis och SG Universe ), Marco Polo ( Netflixproduktion, fantastiskt fin serie ), Stranger things, Fear the walking dead ( bättre än The Walking dead som jag förvisso också gillar ), Sherlock ( den nya ), Buffy ( håller än ),  och Firefly som slutade alldeles för tidigt.

13. Serier jag skulle vilja se?

Dark matter står närmast på tur.

Jag har dessutom fastnat i den gamla serien Nord och Syd igen. Satt och läste en kväll med tvn på när första avsnittet kom och nu är jag fast. Nord och Syd var en riktig favorit en gång i tiden och jag gillar den fortfarande upptäckte jag. Så nu väntar jag spänt på nästa avsnitt, eftersom jag kör old style och tittar på avsnitten en gång i veckan på tv istället för att streama eller ladda ner.

nord_syd

 

Jag taggar ingen för jag har ingen koll på vilka som tittar på tv. Den som vill gör. 

Annons

4 reaktioner på ”En tag om tv-serier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s