Min gamla hemstad brinner.

Igår var jag tyvärr upptagen med att följa nyhetsbevakningarna från min gamla hemstad Funchal på Madeira. Skogsbränderna som härjat senaste dagarna hittade ända fram till Madeiras huvudstad och det var med hjärtat i halsgropen jag följde nyhetsbevakningen om vindar och det massiva arbete som gjordes för att förhindra branden att ta över staden helt. Och de lyckades vad det verkar. Många många hus förstörda dock, många skadade av röken och ett fåtal ( men för många ) dödsfall.

Jag bodde ju där i 5 år, mötte min make där och fick två underbara barn på ön innan vi flyttade därifrån. Dessutom har vi vänner kvar på ön och det var en lättnad att få höra att alla var i säkerhet.

Igår kväll verkade vinden ha vänt och läget såg bättre ut, men jag har inte hittat några nya uppdateringar än så jag kan bara hoppas det stämmer och att branden nu är under kontroll. Det är dock många bränder samtidigt, vilket såklart gör det svårare. Hjärtekrossande.

PAY-Forest-fire-in-Madeira-Island

unnamed (1)

People-take-pictures-of-the-smoke-risingunnamed (2)

 

Annons

En reaktion på ”Min gamla hemstad brinner.

  1. Det är hemskt! Jag älskar den ön. När jag var där för snart fem år sedan kände jag mig som hemma. Har aldrig känt så för en semesterort vare sig innan eller efter den resan. Det brinner ganska ofta på den ön men det här är en monstruös brand utöver det vanliga. Hoppas verkligen att den är över snart så de kan börja bygga upp det som förstörts och hitta tillbaka till vardagen igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s