När allt faller på plats.

Och så var jag tillbaka igen. Det som hände tidigt i våras var helt enkelt att jag gick in i väggen. Stress, utmattning eller vad man nu vill kalla det för. Kärt barn har många namn.

I september 2015 fick min mamma en stroke och vi hamnade i en vårdkarusell ( hon var före stroken vårdare åt min pappa som även han fått stroke två år före ) med möten hit och dit. Jag som bor på Åland pendlade under hela hösten/vintern/våren på helgerna till Sverige för att hjälpa mina föräldrar med sjukhus/boendevistelse, med anhörigmöten, boendemöten osv osv. Vecka efter vecka jobbade jag heltid + försökte umgås med mina barn och direkt efter jobbet på fredagen åkte jag till Sverige, tillbaka söndag kväll för att starta om hela karusellen igen. Och det funkar såklart ett tag, men efter ett halvår tog det stopp. Enkelt förklarat gick kroppen rent kemiskt på högvarv månad ut och månad in med fullt adrenalinpåslag konstant för att ständigt vara alert mot nya sjukdomsfall, möten och annat. Kroppen blir dränerad på energi och så småningom måste man pausa.

Så jag pausade allt, utom läsningen. Eller jag försökte läsa, men det gick sådär. Och när man helt plötsligt inte kan göra det som alltid varit ens avkoppling blir det svårt. För jag var tillsagd att koppla av, men jag kunde inte göra det med mitt vanliga verktyg. Sedan för ungefär en månad sedan kom läsningen tillbaka. Men då kunde jag helt plötsligt inte analysera det jag läste. Jag läste och läste och läste nästan maniskt, men jag kunde inte sortera läsintrycken och ännu mindre skriva om det. Så bloggen fick vara medan jag plöjde bok efter bok efter bok. Avkopplingen tog till slut över allt, och jag lät det vara så.

Och nu börjar äntligen bitarna falla på plats. Jag fungerar, läsningen fungerar och hjärnan fungerar ( beror förvisso på vem man frågar kanske 😉 ), så ja. Då kör vi väl då.

ShinyDangerousAmericankestrel

 

Annons

6 reaktioner på ”När allt faller på plats.

  1. Ja absolut. Det är inget som bara försvinner över en dag, men det är skönt och känna att man äntligen fungerar någorlunda. Senaste halvåret känns suddigt, som om jag inte riktigt var med och det är en otäck känsla. Tack. 🙂

   Gilla

 1. Skönt att du mår bättre. Jag kämpar själv med att försöka hitta tillbaka både till läsningen och till bloggen. Men man får ta en sak i taget, komma ihåg att andas och bara vara emellanåt. Så var rädd om dig.

  Gilla

 2. Vad skönt att höra att du har börjat hitta tillbaka! Jag vet så väl vad du menar, när det där som alltid varit ens avstressning plötsligt blir något som inte alls ger samma avkoppling. I ren desperation skrev jag av mig i ett inlägg på Debutantbloggen. (Finns här om du skulle vilja läsa, det kom in en jäkla massa bra tips från bloggläsarna! https://debutantbloggen.wordpress.com/2016/06/01/den-svara-balansen/)
  Och det hjälpte faktiskt lite att höra att jag inte var ensam. Vilket är dubbelt såklart, jag önskar ju inte de här känslorna åt någon. Men att få stöd av andra ger styrka och trygghet. Hoppas att du känner att du fått detsamma.

  /Camilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s