Vackra omslag.

Det var ett tag sedan jag var med på jerkan och det är väl mest för att jag inte haft något vettigt att säga. Jag har väl inte det nu heller, men eftersom jag verkligen tycker om bokomslag och den mångfald som finns, så kör jag ändå.

Veckans fråga hos Annika är alltså:

Kan du berätta om en bok som har ett riktigt fint/fult omslag? Eller varför inte en av varje?

Jag tycker om vackra omslag så jag fokuserar hellre på dem. Kan bara snabbt nämna att det jag överlag ogillar mest är när man har riktiga fotografier på böcker ( skönlitteratur ). Det ser i de flesta fall hemmagjort och billigt ut tyvärr.

Jag älskar Novellix omslag. Nästan allihop faktiskt. Som vackra smycken att pryda hemmet med i små högar här och där.

prinsessan_som_inte_ville_leka_rgb-e1425996301734 tututu_rgb-596x840  Amanda-Svensson3-588x840 Ravioli-framsida

Det vackraste jag har hemma är dock Neil Gaimans The Sleeper and the spindle. Törnrosa och Snövit i ny tappning. Omslaget ser kanske inte så mycket ut för världen här, men bilden på den sovande prinsessan finns på själva boken och omslaget är en typ av genomskinligt ”smörpapper” med text på, så strukturen blir härligt suggestiv.

the-sleeper-and-the-spindle

Men det handlade ju om fula omslag och det här måste ju vara det fulaste som någonsin getts ut. Den har några år på nacken men allvarligt talat, jag kan inte tänka mig att någon någonsin har tyckt att det här varit ett lockande omslag?

generalerna

Annons

26 reaktioner på ”Vackra omslag.

 1. Gaimans bok har jag tänkt läsa! Det verkar vara en väldigt vacker bok :)Förstår inte hur de kunde ge ut en bok med det fruktansvärda omslaget!

  Gilla

  1. Gaimans är underbar. Både omslaget ( som i verkligheten ser helt annorlunda ut ) och illustrationerna inuti. Så den hör absolut till måsteköpaböckerna. 🙂

   Gilla

 2. Tror inte något av de här omslagen lockar mig och speciellt inte det sista. Men jag är helt säker på att det finns någon som gillar det 🙂

  Gilla

 3. Jag tror inte att det är en tillfällighet att Generalerna har fått en så tydlig fallossymbol på framsidan. Du har väl sett diskussionerna kring Liberalernas nya partisymbol 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s