Lite mer om Penryn och World after.

Det här blir inte en recension, utan mer ett kortare utlåtande i förbifarten. Mest för att jag läste den på engelska, men även för att jag läste den under en väldigt dålig tidpunkt. Jag väntar alltså tills den svenska versionen har kommit ut innan jag ger er hela känsloregistret. Omdömet från Änglafall gäller dock fortfarande. Jag är fortfarande golvad och tokförälskad.

Vi får någorlunda bra svar på den korta tidsperioden gällande apokalypsen. Hur hela världen kunde gå åt helskotta på bara sex veckor. Däremot fortsätter allt gå väldigt fort. När jag efter halva boken känner att det borde ha gått åtminstone en månad, har det bara gått några dagar och det känns inte helt rimligt. Men det är väl det enda negativa jag har att säga.

Penryn och Raffe är fortfarande ett fantastiskt par, men jag gillar att kärlekshistorien inte är det primära för någon av dem. De har liksom viktigare saker att tänka på, varför änglarna skapar monster och mördarbarn till exempel. Vi hamnar också på en känd plats som filmatiserats ett antal gånger. Dock aldrig i samband med änglar och apokalypser. Och svärden! Hela grejen med svärden får mig att rysa av lycka. Jag gillar!

world-after (1)

Annons

7 reaktioner på ”Lite mer om Penryn och World after.

 1. Ee har också en av de mer originella slutstrider vi sett, tycker jag. Och jag älskar Dee/Dum-tvillingarna. Jag har väl sagt det förut, men en mörkare version av Weasley-twins är nog precis vad en bok behöver. 🙂

  Ibland känns boken lite grund, som om Ee har bråttom, men jag tror att det är en debut-grej. Ska bli spännande att se vad hon kokar ihop nästa gång.

  Gilla

  1. Utom humorn hade boken haft en helt annan stämning så det är helt klart den torra humorn som gör det. Bland annat just tvillingarna. 🙂 Ska ge mig på sista boken snart.

   Gilla

 2. på tal om familjen Weasly, har fortfarande svårt att smälta när killen som spelar den äldre brorsan Bill är helgalen general i Star Wars:The Force Awakens. Han är ju så snäll i HP??

  Gilla

  1. Håller med. Man blir helt ”åh, vad trevligt Bill är med … eller vänta nu … arrgghhh!” 🙂 Gillar honom bättre i About time, där han dessutom spelar mot Scrimgeour. Och nej, det är inga superhjältar med i den. Alls. 🙂 Fast tidsresor är ju coolt. 🙂

   Gilla

 3. Pingback: Karaktärstaggen 2016 « Bokhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s