Marie Lu och Poznanski – Efterlängtade fortsättningar.

Jag har hållit utkik på bibliotekets sida dagligen i jakt på en specifik bok. Och i måndags fanns den äntligen inne, så jag rusade dit innan någon annan hann låna den. Jag pratar om Rosensällskapet av Marie Lu, fortsättningen på Den unga eliten. Jag var ju inte helt förtjust i första delen men har ändå väntat orimligt otåligt på Rosensällskapet. Det betyder nog att jag ännu inte gett upp hoppet att Marie Lu ska leverera.

IMG_0217

En serie jag däremot gillat hela vägen är Ursula Poznanskis dystopiska trilogi som nu får sitt avslut. Äntligen är sista delen, passande nog med titeln Slutet, här. Som jag har längtat.

sveket sammansvarjningen slutet

Annons

5 reaktioner på ”Marie Lu och Poznanski – Efterlängtade fortsättningar.

 1. Ska bli kul att se vad du tycker om Rosensällskapet ( aka ska jag orka läsa den eller inte). Jag har i alla fall fått svaret på den helunderliga tempusform som översättaren håller sig med i nästan alla tillbakablickar. Det är visst så att tillbakablick från presens kan bli ”she had warned him” på engelska, men att det korrekta då är att översätta till ”hon varnade honom”. Vilket översättaren inte gjort, utan istället skrivit ut det till ”Hon hade varnat honom” på ett mycket störande sätt.

  (Avdelningen Saker man lär sig när man låter översätta sin bok och lägger sig i allt på micronivå.”)

  Gilla

  1. Inget jag har noterat faktiskt. Tycker annars Katarina Falk är en grym översättare. Är hon som också översatt Mistborn. Ett bättre val än paret som översatt Enklav samt Glastronen. 🙂
   Men i övrigt, jag tror Marie Lu överraskar oss faktiskt. Har inte hunnit så långt än men gillar faktiskt skarpt än så länge. Kanske är det att jag läser med andra förväntningar den här gången. Jag vet liksom att vi inte får någon Day eller June och då funkar det bättre.

   Gilla

 2. Jag har så svårt för Adelina bara, och den här boken gör det inte lättare att tycka om henne. Tydligen är jag för snäll för att läsa böcker där elakingar är huvudpersoner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s