Would you rather?

Jag hittade den här taggen hos C.R.M. Nilsson i morse och den kändes som ett bra sätt att börja veckan på.

Would you rather:

– only read trilogies or only read stand-alones?

Både och. Det är klart att det är frustrerande att hitta första delen i en trilogi och gilla den, för att sedan behöva vänta ett halvår på nästa del. Men samtidigt är det en del av tjusningen. Längta och vänta. Så som jag just nu väntar på sista delen i Anna Jakobsson Lunds trilogi om Systemet. Men det skulle vara jobbigt att behöva vänta hela tiden, så en blandning är ju trevligt.

– shop at Barnes and Noble (fysisk handel) or Amazon (nätbokhandel)?

Fysisk bokhandel alla dagar i veckan. Om plånboken tillät, vilket den inte gör. Så det blir en blandning där också. Ofrivilligt.

– books were made into TV shows or movies?

Jag gillar tv-serier. Kanske inte av böcker som Kvinnan på tåget, men det mesta inom fantastiken fungerar nog bra som tv-serie. Rätt producerat förstås.

– be a professional author or reviewer?

Inte självklart faktiskt. Jag gillar tanken på att vara författare, men jag inser att det är någon slags fantasibild jag har. Jag skulle gärna sitta och knattra på tangenter i en mysig arbetshörna med en sprakande eld i bakgrunden, för att sedan vips sälja som smör. I själva verket kräver det dels en disciplin jag inte riktigt har och en vilja att marknadsföra sig själv som jag inte heller har. Däremot läser och marknadsför jag gärna andra. Så ett eget förlag där jag kan hjälpa andra författare att ge ut sina böcker är nog det jag helst skulle göra. Vi får väl se hur framtiden ser ut gällande det.

– be a librarian or a bookseller?

Bokförsäljare.

– only read ebooks or physical books?

Egentligen läser jag helst pappersböcker. Jag gillar känslan och doften av en bok samt ljudet av bläddrande. Men det är ju tyvärr rätt smidigt med e-bok, speciellt när man är på resande fot, så idag blir läser jag nog en ganska jämn blandning av pappers- och e-böcker.

bibliophile

 

Annons

6 reaktioner på ”Would you rather?

  1. Nä, jag blir matt bara jag läser om författare som är inne på 10e redigeringsrundan och sedan återstår ändå minst 10 rundor till. Inget för mig troligen alltså haha. 🙂

   Gilla

 1. Jag tror många böcker skulle göra sig bra som tv-serier. Men som du säger, kanske främst fantasyserier eftersom det ger en chans att riktigt bygga upp världen i en tv-serie på ett annat vis än det gör i film.

  Gillad av 1 person

 2. Wiiie! Detta var kul! Här är mina svar på Would you rather:

  – Stand-alones. Gillar följetonger också, men detta är antingen eller och då blir det Stand-alones.
  – Fysisk handel. Älskar dofen av pappersböcker! Tyvärr finner jag sällan de böcker jag söker där så det blir tyvärr oftare näthandel.
  – Filmer. Utan tvekan. En tv-serie måste ju fortsätta långt efter att boken är slut och då är den inte längre efter boken.
  – Författare
  – Bokförsäljare.
  – Fysiska böcker. Inbundna.

  Gilla

  1. Ibland kanske jag kan tycka att det är helt ok om en tv-serie svävar ut lite. Speciellt i fantasy kan det vara ok att äventyret fortsätter även när det skulle vara slut egentligen. Kanske, i teorin i alla fall. 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Ja, såklart har du rätt. Det finns ju bra serier gjorda efter böcker. En av mina favoritserier, The Vampire Diaries, är ett mycket bra exempel :). I detta fallet har jag inte läst böckerna, men jag är glad att de gjorde serien. Ett misslyckat exempel är Under The Dome av Stephen King. Serien fortsätter på eget bevåg och det har inte blivit så väl bemött. Jag är bara lite tjurig när det gäller mina favoritböcker och gillar inte ändringar :P.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s