Världens längsta mening?

att-bli-steve-jobs

Jag var och lånade böcker på biblioteket och snappade direkt åt mig boken om Steve Jobs när jag fick syn på den. För den med gott minne blev jag ju aningen besatt av Jobs efter filmen med Ashton Kutcher, och tillbringade därefter timmar på youtube tillsammans med Steve Jobs. Så jag öppnade boken igår och möttes ganska omgående av den här meningen:

Från Route 92 i San Mateo till Interstate 280, en »idyllisk« åttafilig motorväg som går fram längs San Andreas Lake och Crystal Springs Reservoir, där San Franciscos dricksvatten lagras efter att ha pumpats dit i en ledning från Sierra Nevada, förbi riskkapitalisternas lyxkåkar längs Sand Hill Road i Menlo Park och tvärs genom den nästan två kilometer långa Stanford Linear Accelerator, som skär fram som en tunn förkastningsspricka genom landskapet, under motorvägen, förbi radioteleskopet »Stanford Dish«, Hereford-korna med sina vita huvuden och de ståtliga ekarna som man ser här och var i det vidsträckta gröna bältet bakom universitetets campus.

Det kom äntligen en liten jäkla punkt! Vad hände med att använda normala meningar som går att läsa? Varför sade inte förlaget stopp och belägg? Så många frågor. Dessutom har jag ingen aning om vilka riskkapitalister eller kor han babblar om eftersom jag bor på andra sidan jordklotet. Typ.

Får se om jag tar upp den igen eller om jag hoppar på den andra boken som finns om Steve Jobs.

Annons

7 reaktioner på ”Världens längsta mening?

 1. I Willy Kyrklunds bok Polyfem förvandlad kan man ”njuta” av denna mening:

  ”Och medan de lågo bredvid varandra i vagnen det tyckes mig du ljuva såsom vore hela slätten uppfylld av människor arbetsfolk skördefolk jag hör deras röster inpå oss men de har många röster och jag kan icke urskilja dem men de är runtomkring oss och jag är rädd att de ska se oss du smeksamma hav ingen fruktan detta är du var blott nära mig och gläd dig du älskliga det tyckes mig att redan vagnen rör sig hjulet vänder sig i denna stund av närhet bultar mitt hjärta ditt hjärta bultar ständigt vänder sig hjulet du ljuvt leende min glädje är stor vår smekning brinner i denna dag eller natt o Kãmadotter i din näsvinge skälver den lilla droppen av guld du lockande dina läpprubiner glänsa dina bröstknoppars sötma är sïtãphal o tungbröstade men akta mig du skämtsamma min glädje är stor vid din sida så sa hon du förföriska din panna är fuktig din bena är en röd tusenfoting i natten av ditt hår över din rygg glida dina flätade kobror men akta mig redan känner jag den ljuva smaken av mitt blod på mina läppar beröva mig icke alla språkljuden du stekelmidjade såsom du redan har berövat mig labialerna du termitmynta beröva mig icke talet såsom du redan har berövat mig sansen o molnbarm dina handsmörblommor gör mig lycklig du lekfulla du fågelflodpladdrande dina ankelringskulor rassla när du lyfter dina fotlotusar du höftsvällande du bakdelsbehagliga min glädje är stor du lårhullmjuka du rundarsutrustade du ormfingrande du ömma du mjölktvålägelbärande du krypmyrmidjeurgröpta du skinkfläsksviktkuddeförsedda du hängivna du bröstknoppsframräckande du kära i denna stund.”

  Gilla

  1. Åh herregud hahahaha, ja där är en mening som heter duga. Men, hur rolig och underhållande och konstig ( och lång ) den än är, så finns det ju ett innehåll. Författaren har något att säga och ger oss ordkonst.
   I Steve Jobs beskriver författaren resan på väg till första intervjun med Jobs. En helt meningslös mening således. Och är det något jag är allergisk emot så är det meningslösa ord och meningar. 🙂

   Gilla

 2. Det intressanta är att meningen likfullt är ofullständig. Hårdrar man meningen så står det: Från Route 92 till Interstate 280. Så meningen är lång och lämnar mig fullständigt frågande om vad författaren vill säga med denna mening. Kram Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s