Bokhandelns vara eller icke vara?

Den här veckan har jag inte varit så aktiv på bloggen av olika orsaker. Dels håller vi på att flytta ( flytten går imorgon bitti ) och dels blev jag sjukskriven en längre period. Om det är pga enbart stress eller om sköldkörteln är inblandad vet vi inte än, men att jag behöver bromsa upp är helt klart. Bloggen är dock min frizon så den kommer inte bli vilande. Jag hade recensioner att skriva den här veckan, men då alla böcker råkade bli nedpackade ( jag är så virrig just nu så jag behöver boken till recen för att kolla så allt blir rätt ) får de tyvärr vänta några dagar till.

Men idag är det bokbloggsjerka hos Annika och den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean:

Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.

Jag har som jag redan berättat köpstopp, vilket känns helt idiotisk mitt i pågående bokrea. Så svaret är nej, bokrean är en av årets höjdpunkter och kommer förhoppningsvis fortsätta så. Jag tycker dessutom bokrean har förbättrats väldigt mycket jämfört med för bara några år sedan.

Och bokhandeln älskar jag. Tyvärr kostar ju alltid böcker lite mer där så en del blir handlat på nätbokhandel. Men det finns inget som slår känslan av att gå runt i en riktig bokhandel. Känna doften av nya böcker, botanisera och känna på bok efter bok. Som en skattkammare fylld av gömda skatter som bara väntar på att bli upptäckta. Och eftersom jag nu inte kan handla på bokrean måste jag ta igen det lite när flytten är klar. Vi har dessutom nya stora bokhyllor som bara väntar på att bli fyllda, så de här böckerna har jag på kommande inköpslista.

Hela serien Game of Thrones av George R.R. Martin i storpocket.

game-of-thrones---kampen-om-jarntronen

Hela serien om Cinder av Marissa Meyer i pocket ( storpocket hade varit trevligare ).

cinder

Hela serien om Kungadråparen av Patrick Rothfuss i storpocket.

vindens-namn-d-2

Sedan vill jag även ha Korpringarna av Siri Pettersen, men jag avvaktar och ser om de kommer i pocket eller storpocket. Köper gärna inbundet också, men när det gäller tegelstenar är mjuka band mer lätthanterligt.

Annons

18 reaktioner på ”Bokhandelns vara eller icke vara?

  1. Även om jag mest handlar på Adlibris så älskar jag att gå runt i en bokhandel. Några böcker har till och med köpts i Mariehamn :-). Jag hoppas att flytten går bra och att du snart mår bättre. Min svärmor pratar om att flytta tillbaka till Åland och Mariehamn så vi kommer kanske behöva besöka ön betydligt oftare än idag.

    Gilla

  2. Visst är det trivsamt att gå omkring och botanisera bland böcker i bokhandel. Fast priserna är oftast det som styr och då blir det numera nätbokhandlarna som vinner kunder, åtminstone om man bor på liten ort. Lycka till med flytten! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s