The Shannara Chronicles

773f8f2ef33245756af40bc4a4eba125-289096-4Jag har sett fram emot den här serien ända sedan jag såg första trailern, men sedan har tiden inte funnits. Jag har även sett omdömen lite här och där och de har inte varit jättepositiva, så jag har dragit mig lite för att se den. Men nu har jag äntligen sett pilotavsnittet och jag måste ju säga att folk är alldeles för gnälliga.

Ok, det är inte GoT men jag känner mig faktiskt ändå väldigt nöjd av det lilla jag sett. Snygg miljö, snyggt foto och skådisar som inte är helt illa.  Ett rolig detalj är märkligt nog kläderna. De har samma coola mix av gammalt och modernt som i filmen En riddares historia med Heath ledger i huvudrollen.

Så snyggt och en del av den känslan finns även här. En blandning av medeltid och postapokalyptisk framtid.

Visst är det svulstigt och bombastisk emellanåt och lite väl mycket rockvideo ibland. Men hörrni, så illa är det verkligen inte. Den har till och med blivit jämförd med pilotavsnittet av Robert Jordans Wheel of Time ( typ månadspeng i budget ) och det är ju bara löjligt. Låt bli gnälldrickan är mitt råd.

Jag gillar och kommer helt klart se mer.

 

Annons

8 reaktioner på ”The Shannara Chronicles

 1. Jag gillade pilotavsnittet och några till, men sen blev det faktiskt hastigt mycket fånigare, miljöerna plastigare och karaktärerna alldeles för ungdomliga, på alla dåliga sätt. Så himla synd. Nu har jag lagt ner. Jättetråkigt eftersom jag också var helpepp inför den.

  Gilla

 2. Jag håller med! Många verkar gått in med helt fel förväntningar.

  Det är visserligen lite som Anna säger, kvalitén går ner ett par snäpp i mitten men jag tycker det repar sig igen. Jag tycker serien är sevärd och underhållande trots att den egentligen är rätt tramsig. Det är liksom bara trivsamt och avkopplande. En göttig guilty pleasure helt enkelt.

  Gilla

 3. Jag har sett de första åtta avsnitten nu och tycker bara det är roligt. Vet inte riktigt vad folk förväntar sig. Om man bara har överseende med alla hjortögda ungdomar och de mer uppenbara klichéerna, så finns här en riktigt underhållande serie som lyckas göra sin egen grej med mixen av fantasy och postapokalyps. I like.

  Gilla

  1. Jag har sett tre nu och är fortfarande helt nöjd. Känns bra att jag fått hoppet åter, om jag nu känner att det försvinner lite längs vägen så kommer jag hänga kvar. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s