Vad jag tycker om bibliotek?

Veckans bokbloggsfråga hos Barnboksbloggen är den här,

Vad betyder biblioteket för dig? Vad gör du där förutom att låna böcker? Vad är det bästa med just ditt bibliotek? Och ni som inte brukar besöka biblioteket särskilt ofta, varför inte? 

Jag älskar biblioteket. Främst för att jag skulle bli ruinerad utan det, men även för valmöjligheterna det ger mig. Jag besöker biblioteket minst en gång i veckan ( det ligger nästan vägg i vägg med mitt jobb ) och ganska ofta har jag med mig 5-10 böcker därifrån. Lyxen är ju att man inte måste läsa alla. Det behöver man i och för sig inte med köpta böcker heller, men det känns ju som lite slöseri att köpa 5 böcker och kanske läsa bara en. Låna är bättre.

Sedan vet jag inte hur systemet är i Sverige, men här lånar man en månad åt gången och är boken sedan inte reserverad kan man förlänga med en månad i taget och ha en bok i upp till tre månader! Och på tal om reservationer så gör jag just det väldigt ofta, reserverar nya eller kommande böcker och då får jag ett sms när boken sedan finns att hämta. Smidigt.

Så jag älskar bibliotek helt enkelt.

tumblr_inline_mvlio8Zg3O1rnm03c

 

Annons

2 reaktioner på ”Vad jag tycker om bibliotek?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s