Omslagsfrågan en gång till.

jarnprovetDet här med omslag är inte lätt. Jag tyckte om omslaget till boken Järnprovet av Cassandra Clare och Holly Black, riktigt fint och speglar innehållet bra. Men sedan såg jag det amerikanska omslaget till uppföljaren, Kopparhandsken, och det kändes inte lika bra. Rörigt och plottrigt. Jag skrev ett inlägg om det där Bonnier Carlsen svarade att de funderar på att använda det engelska omslaget istället.

Nu har jag fått hem Kopparhandsken och ytterligare en överraskning väntade. Den är inte inbunden utan i danskt band. Fantastiskt! Jag älskar nämligen mjuka pärmar.

Jag har inget emot inbundna böcker men jag har kommit att föredra danskt band. De ser inbundna och påkostade ut, men är mer lätthanterliga och blir säkerligen aningens billigare att köpa också. Jag skrev till och med i ett omdöme om en annan bok där jag undrade varför man gjort en ungdomsbok både inbunden och dessutom använt riktigt tjockt, fint och blankt papper. Kanske låter märkligt, men för mig känns det som onödigt slöseri och det blir onödigt dyrt med tanke på den tilltänkta åldersgruppen.

61A6gsElOtL._SX329_BO1,204,203,200_

Så Bonnier Carlsen har i mina ögon gjort ett mycket bra val. Nu måste jag bara köpa bok nr 1 i den nya varianten också, de måste ju matcha.

jarnprovetkopparhandsken

 

Annons

4 reaktioner på ”Omslagsfrågan en gång till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s