Penryn och tidernas slut

Jag måste bara fortsätta prata lite till om Änglafall av Susan Ee. Ni vet, boken som jag läste igen och igen och igen.

För det första så måste jag lägga till att Penryn är en ny favoritkaraktär. Jag missade henne i senaste jerkan när vi skulle nämna karaktärer vi gärna ville bli kompisar med, och Penryn som just nu står väldigt högt i listan glömdes av okänd anledning bort. Ett fel jag naturligtvis måste rätta till.

Penryn alltså, gärna kompis och gärna hålla i handen när apokalypsen kommer.

Dessutom gillar jag att boken är egenutgiven. Det är något så oerhört kittlande i tanken att en person kan ge ut en bok helt själv och sprida sig på det här sättet. Utan ett stort förlag i ryggen med i stort sett noll marknadsföring och ändå bli så stor. Där ordet går från person till person och boken bara växer och växer. Precis som Andy Weirs Ensam på Mars och Hugh Howeys Ull.

En detalj är att Susan Ee inte ens försökte ge ut den på förlag, utan av personliga skäl valde att ge ut den själv. Dessutom hade hon en omslagstävling på sin hemsida där läsare fick skicka in egna ritningar. Omslaget är alltså fan art och jag bara älskar den här integreringen mellan författaren och läsarna.

Här kan du läsa en intervju med författaren. Liten spoilervarning om du inte läst någon av böckerna än.

Modernista har andra delen med i sin sommarutgivning. Jag längtar mig grön.

varlden-efter

 

Annons

4 reaktioner på ”Penryn och tidernas slut

  1. Vad spännande att hon är egenutgiven, det hade jag inte förstått (däremot såg jag mycket om boken tidigt och fick sån där ”den där skulle en försöka översätta och få till Sverige”-impuls). Jag har ännu inte läst, men den åker upp på läslistan med ett swisch! 😀

    Gilla

  2. Har velat läsa den ett tag, men nu vill jag ju VERKLIGEN läsa den. Älskar när författare har kommunikation med sina läsare. Det betyder så himla mycket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s