Favoritkaraktärer?

Det är lustigt hur skönt det känns efter en riktigt jobbig vecka när bokbloggsjerkan dyker upp. Axlarna spänner av ett snäpp och kroppen slappnar av i vetskap att det är fredag. Frågan hos Annika idag är:

Topp 5 fiktiva karaktärer som du önskar vore dina bästa vänner (böcker/film/tv).

Det här var en riktigt rolig fråga. Att få reflektera över lästa böcker från en ny vinkel, och som vanligt kan jag inte hålla mig till reglerna. Jag kan omöjligt välja fem karaktärer bara ( karaktärer från samma bok måste ju räknas som en ) så det kanske blir några fler. Min första tanke var Katniss från Hungerspelen, men näe. Jag gillar ju Katniss och hon är bra att ha i närheten när det brinner i knutarna, men ärligt talat är hon en rätt dyster person. Så jag tänkte om.

Iko och Cinder från The Lunar Chronicles. En android och en cyborg eftersom kemin och humorn dem emellan är underbart varm och rolig.

cinder

Pontus och Chavve i Mitt hjärta går på av Christoffer Holst ( filmrättigheterna har dessutom nyss blivit köpta, så förhoppningsvis har vi en härlig film att se fram emot snart ). Jag skulle gärna sitta inlindad i varma halsdukar och äta rykande färska kanelbullar med de här två fantastiska killarna.

Kapten Fidesko i Attentaten i Gallus av Eva Holmquist. Fidesko som är en jättestor fågel fastnade i mitt hjärta.

Mark Watney från Ensam på Mars. Bästa karaktären jag kan tänka mig att hålla i handen under livets pissiga stunder. Eller när allt går åt helvete. Rolig och supersmart.

Sam, Dean och Castiel från tv-serien Supernatural. Nuff said.

Claire i Outlander av Diana Gabaldon. Skulle gärna ta med Jamie i listan också men kanske inte som vän …

Och hörrni. Ni har väl sett att jag har en fantastisk utlottning just nu där du kan vinna en hel trilogi!

 

Annons

38 reaktioner på ”Favoritkaraktärer?

 1. Nej! Naturligtvis. Mark Watney. Hur kunde jag glömma honom?! Och då var han ändå nästan det första jag tänkte på i dag när jag vaknade, det verkar som att filmen kommer att dyka upp här med posten 🙂

  Gilla

  1. Du är väl egentligen ingen scifi/fantasyläsare? Men ”Mitt hjärta går på” skulle du kanske gilla, väldigt fin och mysig kärlekshistoria. 🙂

   Gilla

 2. Har inte läst någon av böckerna så jag har ingen koll på karaktärerna. Däremot har jag sett några avsnitt av Supernatural, men det var så längesen att jag inte minns vilka dessa är heller.

  Gillad av 1 person

  1. Men herregud, ser att jag skrivit Ako av någon anledning. Tyckte det såg fel ut men tänkte att jag nog bara var lite morgontrött när jag läste igenom min text haha. Tack. 🙂

   Gilla

 3. Såklart Mark hade varit bra som vän! Och Iko o Cinder såklart! Hade svårt att få ihop min vänlista men lyckades efter lite tänkande men hade lätt kunna lägga till de! Kapten Fidesko hamnade dock på min lista med!

  Gilla

  1. Och såklart heter Iko, Iko och inget annat. Jag såg att det såg fel ut, men skrev det innan jag rusade iväg till jobbet så tänkte att jag nog var morgontrött haha. Men jo, Iko och Cinder är urcharmiga. Speciellt i Cress.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s