Lugn i stormen

Om en timme åker jag till båten för att återigen ta mig till Sverige, vilket innebär att jag inte hinner med jerkan idag. Så jag kör veckans bokbloggsfråga hos Barnboksbloggen istället som handlar om förlag.

Så denna vecka undrar jag om det finns något förlag som ditt hjärta klappar lite extra för? Finns det något förlag vars utgivning du följer lite extra noga? 

Det finns ju så många fina förlag, men några favoriter har jag såklart gällande utgivning. Jag kollar dock katalogerna hos alla förlag jag bara kan komma på, för att vara säker på att jag inte missar någon.

Men Modernista har ju klart snyggast omslag. Och det oavsett genre.

en-julsaga

De har dessutom alltid något riktigt guldkorn, en sådan där bok som man bara längtar efter att sätta tänderna i. Nu väntar jag bara, precis som Oarya, på att nästa del av Mistborn och Lynburn legacy ska komma. Helst igår.

Boken jag längtar mest efter nu ifrån vårkatalogen är Glastronen av Sarah J. Maas.

glastronen-forsta-boken-i-glastronen-serien

Men vi kan väl säga att jag gillar förlag generellt. De som ger ut böcker är som jultomtar allihop – de förgyller tillvaron för alla oss som älskar böcker och även för de som inte gör det. Jag har ju en dröm om att en dag starta ett eget förlag och jag kan ju säga att jag faktiskt är ett steg närmare målet. Så vi får väl se …

Nu ska jag iväg till båten. Igår stormade så inihelvete men nu verkar det som tur är ha lugnat ner sig. Båtresan tar bara två timmar, men det är ju en fördel om man slipper alltför mycket gung.

boat

Annons

7 reaktioner på ”Lugn i stormen

  1. Håller med dig till 100 %. Modernista är även mitt favvoförlag, just för att de släpper så många bra böcker och MED SNYGGA OMSLAG. Andra förlag har en tendens att förstöra omslagen helt. 🙂 Längtar också GRYMT mycket till nästa bok i Mistborn-serien!

    Jag publicerade en boktagg idag och taggade den vidare till bland annat dig. Skulle vara jättekul och intressant om du också ville göra den. 🙂

    http://iheartfantasy.blogg.se/2016/january/tagg-en-bok-som-verkligen-inte-behovde.html

    Gilla

  2. Alltså, tycker att många av Modernistas omslag är snygga (speciellt klassiker-omslagen), men känns som att det fööööör ofta blir ”sälj grej med tjej”. Typ som på En julsaga. Den (nakna!) tjejer på bilden har liksom INGET med berättelsen att göra 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s