Böcker till film?

Den här veckan har verkligen känts jättelång. Jag började med att vara hemma med sjukt barn och hann läsa 4 böcker på 2 dagar. Det var ett tag sedan jag maratonläste på det sättet och det var riktigt härligt trots vab. Ändå har veckan bara krupit fram minut för minut, så den här fredagen är väldigt efterlängtad och välkommen. Och då är det ju också dags för veckans bokbloggsjerka som frågar:

I stället vill jag veta vilken bok/vilka böcker du tycker är bäst som är baserad/e på tv/film. Det är även möjligt att vända på den här frågan: tv/film -> bok/böcker. Du väljer själv vilken variant du vill svara på.

Svår fråga faktiskt. Jag kommer bara på en film ( eller alla tre ) där jag faktiskt tycker att filmen är väldigt mycket bättre än boken. Nu blir jag förmodligen hängd här, men Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien. Jag klarar bara inte av hans sätt att skriva som jag tycker är alldeles för omständigt på något sätt. Filmerna däremot älskar jag. Ändå har jag inte sett Hobbit än. De är så himla långa och tiden räcker aldrig till. Men det blir väl av, så småningom.

Sagan om de två tornen

En annan som jag tycker blivit väldigt fin som tv-serie är Outlander av Diana Gabaldon. Inte bättre än boken, men riktigt bra. Castingen framförallt är fantastisk och så nära man kan komma mina egna bilder av karaktärerna. Det här är en fantrailer, men en riktigt fin sådan. Speciellt för alla oss som har en crush på Jamie Fraser.

En kommande film jag har stora förhoppningar på och faktiskt hoppas blir bättre än boken är The 5th Wave av Rick Yancey. Jag var inte överförtjust i boken men tror det kan bli en riktigt bra film.

Sedan har vi såklart Hungerspelen av Suzanne CollinsNästan lika bra som boken och Jennifer Lawrence är fantastisk som Katniss.

katniss-everdeen-juegos-del-hambre

 

Annons

25 reaktioner på ”Böcker till film?

 1. *host* *host* jag tycker också Sagan om ringen är bättre som film än som böcker 😉 Hobbiten däremot var det inte så lyckat att göra tre lång-långfilmer av, men jag tyckte ändå de var sevärda allihop.

  Gilla

 2. Alltså, jag har försökt läsa Sagan om ringen en gång i livet och lyckades inte, utan höll på att somna av uttråkning. Så verkligen, jag tycker det är helt okej att gilla filmerna bättre än böckerna (mvh älskar filmerna).

  Gilla

 3. Sagan om ringen böckerna har jag inte orkat ge mig på, lär aldrig hända. Men filmerna är riktigt bra och välgjorda tycker jag. The 5th wave har jag oxå höga förhoppningar om, har dock inte läst boken själv.

  Gilla

 4. Vi är mitt uppe i Outlander – tvserien alltså så jag har inte bestämt mig vad jag tycker 🙂 När jag läste dem i tonåren älskade jag Sagan om ringenböckerna, men filmerna såg jag ju långt senare…

  Gilla

 5. Outlander är en riktigt bra filmatisering 🙂 Ser mycket fram emot säsong 2! Pojken de har castat som Fergus ser inte alls ut som jag har föreställt mig honom, men det ser ut att bli riktigt bra.

  Gilla

 6. Jag tycker faktiskt också att Sagan om ringen-böckerna är lite småsega. Jag gillade The Hobbit bättre, men jag fattar inte riktigt hur de lyckats pressa så mycket film ur den korta boken.

  Gilla

 7. The 5th Wave verkar bli spännande som film, om man går efter trailerklippet. Blir ändå lite nyfiken på boken oxå. Tyckte Sagan om ringen som bok-trilogi var fantastisk och överträffade filmerna – men så lästes ju boken långt före filmerna kom till förstås, kanske har det viss betydelse? Man skapar sig egna bilder.

  Gilla

 8. Älskar Sagan om Ringen-trilogin på film. Läste faktiskt böckerna efter jag sett filmerna. Hungerspels-trilogin är också riktigt bra på film även om jag tycker att böckerna är snäppet bättre.

  Gilla

 9. Jag gillade första boken i Outlanderserien, men har fastnat i den andra boken och kommer inte vidare. Jag tycker nog att de två första säsongerna är bättre än den första boken, så välgjort och snyggt. Och hemskt, för den delen. I april kommer i alla fall tredje säsongen, ser fram mot den!

  Gilla

 10. Tack! Jag tycker också bättre om Sagan om Ringen som film! Håller med dig om att Tolkien skriver omständligt. Peter Jackson har ett betydligt rakare sätt att berätta historien. Och ta dig tid att se Hobbit-filmerna! På sätt och vis tyckte jag nästan att de var bättre än Sagan om Ringen. 🙂
  En annan film som blev bättre än boken som den baserades på är Mannen som kunde tala med hästar. Slutet på den boken är riktigt uselt och förstörde mycket av en annars bra roman. Robert Redford lyckades få till ett betydligt bättre slut.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s