Skräckvecka – Nio månader av Cia Sigesgård

nio-manader (1)Nio månader är en novell skriven av Cia Sigesgård.

Emma och Daniel kämpar med hormonbehandlingar och pliktsex för att göra ett kärleksbarn. När graviditetstestet äntligen är positivt blir lyckan fullständig.

Jag har börjat året med att läsa två skräckromaner och den här lilla godbiten till skräcknovell, så vi kickstartar med skräckvecka.

Graviditeten är ett resultat av enträget försökande, misslyckande och pliktsex. Hela registret av känslor får plats här trots att det är en kort novell på cirka tjugo sidor. Lyckan när graviditeten är ett faktum och skräcken när saker och ting inte är vad de verkar vara.

Det här är bra, riktigt bra. Krypande, listig och överraskande skräck. Kanske ett något känsligt ämne eftersom en graviditet är något många har eller kommer få erfarenhet av.

I mitt fall blev det extra personligt då jag har en liknande erfarenhet. Nu har det gått tillräckligt många år och känslorna kring det här har lagt sig för mig, så jag kunde njuta hela vägen genom novellen ända fram till den lilla tvisten i slutet.

Liten spoiler -> mitt första barn föddes med samma åkomma som Emmas och Daniels barn<-

En härligt sammansatt skräcknovell som framkallar alla de rätta känslorna. Obehag och rysningar från början till slut, precis så som jag vill ha det.

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Andra som bloggat om novellen är: Vargnatts bokhylla, Bokföring enligt Monika och Lottens bokblogg.

Annons

3 reaktioner på ”Skräckvecka – Nio månader av Cia Sigesgård

    1. För min del var det tiden efter ( jag snittades och det gick som en dans ) som var jobbig då sonen opererades och all oro. Har dock fortfarande svårt att se bilderna från sjukhuset eftersom han var så liten vid tillfället. Men tycker överlag det är svårt att läsa skräck som involverar barn, men i just det här fallet tror jag slutet påverkade hur jag kände det. Fokus hamnade på rätt person så att säga för att jag skulle kunna hålla distansen tror jag.

      Men vad jobbigt att fortfarande ha sådana känslor kring det hela, det måste ha varit hemskt och ändå otroligt att du klarar att läsa sådant här.

      Gilla

  1. Pingback: Bästa och sämsta – Januari 2016 | Bokhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s