Låg det några spännande böcker under granen i år?

Äntligen hemma igen. Jag har varit bortrest en vecka och alla inlägg var alltså tidsinställda. Och eftersom jag inte gärna varken bloggar eller kommenterar via mobil är det därför jag inte svarat på era kommentarer. Svar kommer under dagen.

Julen var ganska fantastisk faktiskt. Barnen fick sedan länge efterlängtade julklappar och tyckte den här julaftonen var den bästa ”någonsin ever made”. Finaste julklappen i år var ju helt klart nya illustrerade utgåvan av Harry Potter som barnen fick av mig. Måste ju erkänna att den var lika mycket julklapp till mig själv som till barnen.

Maken gjorde ju ett superlyckat julklappsköp för några år sedan då jag fick hela Eragonserien. I år var bokköpet inte riktigt lika lyckat då jag fick Legend av Marie Lu. En bok jag lånade på biblioteket för något år sedan. Hela serien är läst men den enda jag hade hemma var sista delen Champion. Så jag har pratat om att jag vill ha Legend och Prodigy också, så han kom ju ihåg rätt. Oturligt för honom köpte jag båda delarna redan dagarna före julafton.

IMG_0107

Äldsta sonen har länge önskat sig Guinness rekordbok 2016 så lyckan var stor när den låg med i julklappshögen. Nu vet jag hur lång världens längste man är och andra bra att veta saker.

IMG_0108

En bok till som hamnade under granen var faktiskt en som jag vann på Instagram. Det var Bonnier Carlsen som tävlade ut Så funkar det – Hemma och runtomkring av Mats Vänblad. En härlig bok för vetgiriga barn och vuxna. Tyvärr var den lite skadad efter transporten ( vi sade till barnen att Tomten kanske råkat sätta sig lite oturligt på den ) och förlaget erbjöd sig att skicka en ny, men det behövdes inte även om erbjudandet uppskattades.

Stort tack till Bonnier Carlsen för vinsten!

IMG_0110

Sedan har jag länge önskat mig spelet Ticket to ride. Ett kul strategispel för vuxna som tyvärr är lite dyrt. Men jag tyckte vi var värda det, så spelet fanns också i julklappshögen i år. Eftersom vi hade några vänner här så blev det en perfekt avslutning på julafton när barnen somnat.

IMG_0106

Så här ser det ut när man är mitt i spelet och åker tåg tvärs över Usa. Man kan även köpa till andra spelplaner med olika världsdelar och länder i någon sorts refillförpackning, så det kostar förhoppningsvis inte lika mycket när det väl blir dags att förnya spelet lite. Ett spel som verkligen rekommenderas!

IMG_0105

Hur var julen för er andra? Några spännande böcker under granen eller andra julklappar som ni blev glada eller ( förhoppningsvis inte ) besvikna över?

Annons

2 reaktioner på ”Låg det några spännande böcker under granen i år?

  1. Vilken otur med Marie Lu´s böcker. Men tanken räknas 🙂 Själv fick jag presentkort på 500 kr att shoppa loss på Akademibokhandeln. Kan aldrig bli fel bok då 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s