Nyårslöftestaggen

Jag blev taggad av Bokentusiasten och det gillar jag ju, jag älskar taggar. Problemet med sådana här frågeställningar är att jag aldrig kan hålla mig till de givna kriterierna. Jag fuskar, typ.

En klassiker jag lovar att läsa. 

Finns faktiskt ingen jag är sugen på att läsa. Däremot vill jag gärna läsa om Flugornas herre av William Golding för att se hur den står sig mot dagens dystopier. Lovar inget dock.

En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta.

Släktet av Guillermo Del Toro. Jag påbörjade serien för några år sedan och har läst de två första böckerna. Vet inte varför jag inte fortsatt än för den är bra.

evig-natt

En bokserie jag lovar att påbörja.

Lite fusk kanske eftersom den här landade hos mig igår. Omslaget lockar enormt och jag har läst bra omdömen så förväntningarna är höga. Askfödd av Sabaa Tahir.

askfodd

Och en serie till som funnits länge men som jag ju faktiskt aldrig läst. Inte heller har jag sett alla filmer så jag vet inte hur allt slutar. Märkligt nog har jag lyckats ducka för spoilers i alla år. Nuytgåvan av Harry Potter ligger under granen, till barnen. Typ.

harry-potter-och-de-vises-sten

En författare ( som jag aldrig läst tidigare ) jag lovar att läsa något av. 

Jag läste visserligen några sidor ur boken Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri men den var inte i min smak, så jag räknar den som oläst. Ändå är jag så himla nyfiken på hans senaste bok Allt jag inte minns, så den ska jag ta mig an.

En bok jag lovar att läsa om. 

Jag ger dig solen av Jandy Nelson. Såklart. Jag köpte boken direkt efter att jag läst den på Storytel och den har legat här hemma sedan dess. Men jag har faktiskt inte vågat läsa om den än, tänk om den inte är lika bra som jag minns? Risken är försvinnande liten, men ändå.

Kommer även läsa om boken In i skogen av Jean Hegland. Trots att jag precis avslutat den längtar jag tillbaka. Till det vackra språket, träden och ensamheten.

in-i-skogen

En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska.

Finns ingen genre jag inte läst/utforskat. Vad jag vet.

Ett seriealbum jag lovar att läsa.

Seriealbum? Inte min grej, så det lär nog inte hända tyvärr. Kanske att jag plockar hem en Fantomen från affären ( till barnen såklart … ) men i övrigt nej.

En novell jag lovar att läsa.

Nio månader av Cia Sigesgård. Skräck och fantastiska recensioner, den lockar.

nio-manader

En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa.

Jag är Malala av Malala Yousafzai. Jag har haft den hemma men då hann jag aldrig läsa den tyvärr. Men den är en av de viktigaste böckerna idag, så den kommer bli läst.

En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa.

Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman. Ok, jag har inte haft den jättelänge men ändå.

En debut jag lovar att läsa.

Jag ser mycket fram emot Anna Ahlunds debut Du, bara som kommer ut på Rabén & Sjögren i maj 2016. Jag har ingen aning om vad den handlar om, men den titeln alltså …

Här kan ni läsa mer om den debuten.

En bok eller bokserie ( jag tidigare gett upp/dömt ut ) jag lovar att ge en ny chans.

Möjligen The Mortal Instruments av Cassandra Clare. Jag har läst första boken Stad av skuggor men den fastnade inte alls. Å andra sidan är jag precis som Bokentusiasten nyfiken på what the fuss is all about så jag kanske gör ett nytt försök. Kanske.

 

Jag vet att alla har fullt upp med julbestyr men jag taggar ändå några och vill ni göra den så gör ni den, är man inte taggad men vill så gör man den ändå.

Jag taggar: Oarya, Bokföring enligt Monika och Lottens bokblogg och alla andra som känner sig manade.

Annons

5 reaktioner på ”Nyårslöftestaggen

 1. Måste läsa ”In i skogen” snart! Vill också läsa om ”Jag ger dig solen”, och har samma onda aningar om att jag inte kommer att älska lika mycket.

  (Du har inte läst HP, alltså. Här lär man sig grejer. 😀 Vad mycket kul du har framför dig där!)

  Och ”Du, bara”… Vad ska jag säga? Älskar också titeln, och boken. Det är en riktig, riktig pärla som helt klart platsar på listan. 😀

  Gilla

  1. In i skogen måste du läsa, ska bli väldigt intressant att se vad du tycker. Den är lågmäld som The road, men vackrare.

   Jag har hela serien av HP hemma och har ändå inte läst en rad! Jag förstår det inte riktigt själv, men av någon anledning har jag inte känt mig lockad. Men så fick jag syn på nyutgåvan och den såg så läsvänlig och lockande ut att jag var tvungen att köpa den. Fast jag låtsas att den är en julklapp till barnen. 🙂

   Ska bli jättekul att läsa Annas bok och nästa år kommer den tredje Anna med på listan också, jättekul. 🙂

   Gilla

   1. Tror att du kommer älska både Du, bara och Ordbrodösen. 🙂

    In i skogen verkar så häftig, och hela grejen med att ett mini-förlag tar in och översätter tilltalar mig något enormt. 🙂

    Jag tillhör ju den generation som inte är uppvuxen med HP, och det gör väl du med. Så jag blev kär via filmerna, som jag och min man såg många gånger. Sedan har jag läst böckerna rätt nyligen (vissa har fått sig en omläsning också). Och jag tycker att filmerna och böckerna är enormt givande tillsammans. Alla miljöer från filmerna kommer till liv i böckerna, och en får massa annat, så att allt hänger ihop bättre.

    Men den första boken är definitivt en barnbok, och det tycker jag märks mycket (smygläser i den illustrerade upplagan när jag visar bilderna för mina barn som kvällsrutin). Sedan förändras ju böckerna mycket, och det tycker jag också är häftigt.

    Passar på att önska dig ett lustfyllt läsår 2016! 🙂

    Gilla

 2. Bokentusiasten

  Weho, kul svar! Om det är NÅGOT du ska hålla så är det att börja med HP. 🙂

  Du får mig sugen på In I Skogen, även fast jag har dålig koll på vad den egentligen handlar om. Så fort jag hör ”vackert språk” så är jag ju såld, hehe.

  God jul!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s