En riktig jul

Kulturkollos tisdagsutmaning handlar den här veckan om julen.

Vilket av alla julfiranden du läst om/sett har fastnat mest i minnet hos dig och varför?

Jag älskar julen och skulle gärna ha julpynt, gran och julljus framme hela året. Min man brukar däremot vara rätt noga med att sådant ska ner i februari/mars, typ när våren börjar nalkas lite. Men ibland missar även han.

Det här fotot är taget 17 maj 2014 och när det hamnade på fb så var folk inte sena att kommentera det vi båda missat.

10308229_10152159686712831_3973276733910688148_n

Men för att återgå till julkänsla. Det finns en film som tv visar varje år och som jag tittar på år efter år. Inte för att jag älskar filmen, men det finns en snutt i den som är episk. Första gången jag såg den så bröt jag ihop totalt av skratt. Ni vet sånt skratt som man tjutgrymtar fram i något slags okontrollerat bröl, och som bara fortsätter och fortsätter och fortsätter tills det flödar tårar och snor och hela magen drar ihop sig i kramper.

Jag tycker visserligen att själva snutten är kul fortfarande ( trots tragisk, eller kanske tack vare tragisk ) men på något sätt har det där hysteriska skrattanfallet blivit starkt förknippat med jul för mig, så när filmen visas runt jul varje år tittar jag. Och får julkänsla.

Vill man slippa tragikomiskt och bara ha fint eller roligt så finns det andra härliga julfilmer. Den här till exempel. Som var söt innan man gav den vatten och matade efter midnatt, eller hur var reglerna?

gizmo

 

Annons

6 reaktioner på ”En riktig jul

  1. Jag trodde jag hade sett Ogifta par, men det där minns jag nog inte.

    Inget vatten på dem och ingen mat efter midnatt var det 🙂 Gremlins skulle jag kunna se hur många gånger som helst 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s