Hur har Netflix kunnat producera en sådan skitserie?

Ok, det är säkert inte den sämsta serien någonsin men nära på. Netflix nya produktion Between som jag glatt satte mig och tittade på igår. Samma producent som till 24 och allt. Men vilken jävla skitserie!

Den handlar om en stad där vuxna plötsligt massdör i något slags virusutbrott och det lät ju spännande och bra. Så börjar folk dö och bara där rasade det. Det rinner lite blod ur näsan eller munnen och så trillar personen omkull och dör. Bara sådär. Ingen spänning, inget drama, ingen uppbyggnad på något sätt utan de bara trillar omkull som flugor lite här och där. Ungefär 30 personer hinner dö innan några slags myndighetspersoner kommer till stan. 30 mystiska dödsfall på 3 dagar hade orsakat global masshysteri, men i Pretty Lake händer inte så mycket mer än att den lokala doktorn undersöker saker och ting. Han knallar runt och kollar lite på blodprov i mikroskåp ( i samma rum där alla döingar ligger )  men hittar liksom inget.

När myndigheterna väl kommer så är det kostymklädda snubbar med munskydd som knallar runt bland döingarna. Och sedan ifrågasätter snubbarna lokaldoktorn som strosar runt utan munskydd, hur vågar han? Han kan ju dö utan skyddskläder ( jo de kallar munskyddet för skyddskläder )! Men doktorn är lugn, han har ju vimsat runt utan munskydd i flera dagar så det är nog ok …

Naturligtvis är något fishy och när staden hamnar i karantän och man hägnar in skiten med taggtråd så kommer en kille på den perfekta rymningsplanen. Han har hackat sig in i myndigheternas epost och vet att vid skiftbytet lämnas taggtråden obevakad i en timme. Gud vilken bra karantän och vilka smarta myndigheter som vidtar sådana gigantiska skyddsåtgärder.

Alltså, munskydd och kostym vid ett dödligt virusutbrott? Skiftbyte som tar en timme? För att inte tala om att internet fortfarande funkar, mobilerna funkar och ändå vet inte omvärlden någonting och folket i staden funderar på hur de ska meddela sig med dem utanför taggtråden. Som en härmvariant av Under the dome producerad av en femåring och dennes veckopeng. I en av de första dödsscenerna ser man till och med färgbollen personen har i munnen, den som tuggas sönder för att det ska se ut som blod.

Även om det här skulle vara den mest lågbudgeterade serien någonsin ( vilket jag inte tror att det är eftersom det är Netflix vi pratar om ) så måste man väl anstränga sig lite. Yttepyttelite åtminstone? Och Netflix som jag varit så imponerad av, som producerat välgjorda serier som Orange is the new black och Marco Polo. Jag har liksom sett dem som ett ganska säkert kort gällande serier och så kommer den här skiten. Hur korkade tror de folk är?

Så här kommer veckans tips. Ödsla inte ens fem minuter på den här serien eftersom det är fem minuter ni aldrig får tillbaka.

Annons

9 reaktioner på ”Hur har Netflix kunnat producera en sådan skitserie?

 1. Hatar när det händer. Hela 2015 har varit fullt av tillfällen när jag satt mig för att se något som verkar ha justa förutsättningar, och så är det bara så taffligt. Skrivet, agerat, regisserat, fx-grejat, musiklagt, filmat, you name it. Undrar hur folk orkar hålla på när det de gör blir så B-filmsaktigt. Okej i en källare med glad amatör-status, men inte på ett stort bolag.

  (Såg trailern på denna och aktade mig, men tack för varningen, nu ska jag inte återkomma… 🙂 )

  Gilla

  1. Jag har helt missat den här och blev jätteglad när jag hittade den igår. Så jag hade inte ens fått en förvarning om att det kunde vara illa. Satt faktiskt chockad och trodde ett tag att det måste vara en parodi eller nåt. 🙂

   Gilla

 2. Jag plågade igenom mig halva serien i ett hopp om att det någon gång skulle bli lite bättre……Det blev det verkligen inte….. Det är tid som jag aldrig får åter och som jag ångrar djupt att jag slösade bort på denna serien.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s