En smakbit av Miniatyrmakaren.

Söndag betyder att det är dags för en smakbit hos Flukten fra virkeligheten och min smakbit är från Miniatyrmakaren skriven av Jessie Burton. Omslaget är helt fantastiskt vackert. Underbart illustrerat och en textur som känns lite extra lyxig.

miniatyrmakaren

Johannes försvinner in i sitt arbetsrum och det klickar till i låset. Otto och Cornelia gör en hastig nedstigning mot underjorden och köket. Ensam sånär som på Rezeki som gnyende tassar utmed hallväggarna reflekterar Nella över gåvan hon fått. Hennes hjärta sjunker. Jag är för gammal för sådant här, tänker hon. Vem ska komma och titta på det här skåpet, vem ska komma och sitta på de här stolarna eller äta av vaxmaten? Hon har inga vänner, ingen familj här i staden som kan komma och beundra – skåpet är ett monument över hennes maktlöshet, hennes kuvade kvinnlighet. Det är ditt hus, hade hennes man sagt – men vem kan bo i pyttesmå rum, i nio återvändsgränder? Vad är det för slags man som köper en gåva som denna, hur storståtlig stommen än är, hur vackert huset än är byggt?

en smakbit på riktigt

Annons

17 reaktioner på ”En smakbit av Miniatyrmakaren.

  1. astridterese

    Jeg har Miniatyrmakeren her i hylla mi, men jeg har ikke fått lest den enda. Det skal jeg snart gjøre noe med 🙂 Ha en fin første advent!

    Gillad av 1 person

    1. Ja, det är svårt att få grepp om vilken genre det faktiskt är och vad den egentligen handlar om. Har ändå läst många recensioner, men har ingen aning om vad jag har att vänta mig. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s