Rovdjurens tid – julklappstips till dina ungdomar

rovdjurens-tidRovdjurens tid är andra delen i serien Time Riders skriven av Alex Scarrow.

Liam O’Connor skulle ha dött till havs 1912.

Maddy Carter skulle ha dött på ett flygplan 2010.

Sal Vikram skulle ha dött i en eldsvåda 2026.

Men alla dessa fick en andra chans – att jobba för en byrå som ingen känner till. Dess syfte: att hindra tidsresor från att rubba historiens gång.

När Maddy råkar öppna ett tidsfönster på helt fel tid och plats, blir Liam skeppsbruten sextiofem miljoner år tillbaka i tiden. Han hamnar mitt i jaktmarker som tillhör en dödlig och – ända fram tills nu – okänd rovdjursart. Kan Liam få tag i Maddy och Sal innan han slits i stycken av dinosaurier – helst utan att påverka historien så mycket att världen blir överrumplad av denna skrämmande nya verklighet?

Fortsättningen är lika bra och spännande som den första delen var. Fortfarande får vi en härlig blandning av action, science fiction och historia: denna gång i dinosauriernas värld. Det enda som stör mig lite är att Bob i denna bok blir en flicka. Bob som är en genetisk framavlad slags superrobot ( Scarrow flörtar tydligt med Terminatorfilmerna i båda böckerna ) men samtidigt stor och lite klumpig som Baymax i Big hero 6, var en stor favoritkaraktär i första boken. Bob finns visserligen kvar i den här delen också, men lite vid sidan om, och det fanns ingen riktig poäng med att byta ut honom känner jag.

Utöver det är serien fortfarande riktigt bra. Den har bra tempo, passar olika åldrar och man förenar nytta med nöje. En perfekt julklapp till ungdomarna där hemma. Och när de har läst böckerna kan du gärna läsa dem själv också. Bara köp dem!

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Annons

En reaktion på ”Rovdjurens tid – julklappstips till dina ungdomar

  1. Pingback: Bästa och sämsta – November 2015 | Bokhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s